Slavenības
2021. gada 9. marts, 05:31

Anatolijs Danilāns pēc Covid-19 izslimošanas pirmoreiz iziet ārā no mājas, taču nespēks ņem virsroku

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Piecas nedēļas pēc izrakstīšanas no slimnīcas gastroenterologs Anatolijs Danilāns (73) nedēļas nogalē beidzot saņēma spēkus, lai izietu pirmoreiz ārā no mājokļa, taču īsā pastaiga profesoram lika vilties, jo pašsajūta krietni pasliktinājās, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Tautā mīlētais ārsts gastroenterologs Anatolijs Danilāns

gallery icon
25

Anatolijs Danilāns, kam līdz šim visu mūžu bijis aktīvs dzīvesveids un kas ik dienu nostaigāja lielus attālumus kājām, pēc saslimšanas ar Covid-19 vēl arvien nav atguvis spēkus. Pēc slimnīcā aizvadītām 48 dienām nu jau piecas nedēļas profesors atkopjas mājās, lietojot mediķu izrakstītās zāles un ievērojot mierīgu režīmu, jo nejūtas vēl pietiekami atguvis spēkus, lai varētu teikt, ka jūtas vesels.

Žurnāls "Kas Jauns" sazinājās ar Anatolija Danilāna kundzi Irēnu Danilāni, kas pastāstīja: “Viņš diezgan smagi noslimoja. Bet būs jau labi. Slimnīcā viņš sabija 48 dienas, pa četrām nodaļām – no vienas uz otru veda un atkal atpakaļ uz to smago nodaļu. To, ko viņš ir izcietis, patiesi baismīgi klausīties.”

foto: LETA
Profesora kundze Irēna Danilāne.

“Profesors šodien pirmo dienu izgāja ārā uz 15 minūtēm. Viņš bija sataisījies viens pats staigāt, bet beigās gājām abi kopā. Bija gan stipri vīlies, jo izstaigāt sanāca pavisam nelielu līkumu. Nespēks ņēma virsroku, un pēc pastaigas skābeklis viņam stipri samazinājās uz 90, lai gan ir jābūt 97, 98. Liela slodze laikam,” nopūšas Danilāna kundze.

Īpašu rehabilitāciju Anatolijs Danilāns neesot uzsācis. “Mēnesi pēc izrakstīšanās no slimnīcas viņš mājās lietoja skābekļa aparātu. Pats vingrinās un dzer zāles. Par laimi, nu jau stipri mazāk. Sākumā bija jāizdzer liela sauja katru dienu – no tāda medikamentu apjoma jau vien var nelabi palikt. Bet nu jau tas aiz muguras,” optimistiski saka Irēna Danilāne.

Citas ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!