Slavenības
2021. gada 7. marts, 07:39

Bils Geitss nosaucis laiku, kad beigsies pandēmija

Jauns.lv

Korporācijas “Microsoft” dibinātājs Bils Geitss pastāstījis, kad pasaulei izdosies uzvarēt koronavīrusu un atgriezties pie dzīves, kāda bija pirms pandēmijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc miljardiera teiktā, tas nenotiks ātrāk par 2022. gadu. Geitss uzskata, ka pieņemtie drošības pasākumi “nav pietiekami, lai pārtrauktu pandēmiju”. Viņš nosaucis par brīnumu to, ka jau tik ātrā laikā ir izstrādāta vakcīna pret Covid-19. Pēc uzņēmēja domām, ASV varētu jau 2021. gada rudenī atgriezties pie dzīves, kas līdzinātos pirmskrīzes situācijai.

Miljardiera Bila Geitsa sievas Melindas dzīve fotomirkļos

gallery icon
28

Būšot jāpieliek vēl daudz pūļu, lai pilnībā pārvarētu pandēmiju. Geitss piebildis, ka vakcīnas šobrīd lielākoties saņem turīgas valstis, un viņa fonds ir noraizējies par šo problēmu. Esošo situāciju vēl vairāk sarežģa aizvien jaunu koronavīrusa celmu veidošanās. Šo iemeslu dēļ Bils Geitss uzskata, ka cīņa ar slimību cilvēcei prasīs vēl arī visu 2022. gadu.

foto: CAMERA PRESS/Thierry Charlier / Vida Press

“Microsoft” dibinātājs jau agrāk izteicis veidu, kā varētu apturēt koronavīrusa pandēmiju. Viņš aicināja vispasaules organizācijas ieguldīt līdzekļus vakcīnas izstrādē. Pēc Geitsa domām, tikai tas varētu palīdzēt cīņā ar infekciju. Miljardieris savu pirmo poti saņēma šā gada 22. janvārī.

Atgādināsim, ka aizvadītā gada decembrī Geitss brīdināja, ka, iespējams, visā pasaulē nebūs atelpas no koronavīrusa un pirmie četri līdz seši 2021. gada mēneši varētu būt vissliktākie, kādi līdz šim bijuši. “IHME (Veselības metrikas un novērtēšanas institūts) prognozē vēl vairāk nekā 200 000 jaunu nāves gadījumu,” norādīja Geitss.

foto: Boussuge Mathis/Abaca/Sipa USA/ Vida Press

Tiesa, kādā agrāk sniegtā intervijā viņš tika teicis, ka pasaule pamazām atgriezīsies pie ierastā dzīves ritma 2021. gada pavasarī, kad “skaitļi ievērojami mainīsies”.

Geitsa fonds investējis miljonus, lai finansētu jaunās Covid-19 vakcīnas izstrādi, kā arī piešķīris milzu līdzekļus testēšanai un loģistikas vajadzībām. Fonds piešķīris 70 miljonus ASV dolāru, lai vakcīna būtu pieejama visur, arī cilvēkiem trūcīgās zemēs.

foto: Blondet Eliot/Abaca/Sipa USA/ Vida Press
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās