foto: Ekrānuzņēmums
Tiešsaistē sācies 71.Berlīnes starptautiskais kinofestivāls
Berlināle šogad norisināsies divos posmos.
Kino
2021. gada 1. marts, 14:10

Tiešsaistē sācies 71.Berlīnes starptautiskais kinofestivāls

Jauns.lv / LETA

Pirmdien tiešsaistē sācies 71.Berlīnes starptautiskais kinofestivāls, kurā piedalās arī Latvijas kinoprofesionāļi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ Berlināle, kas ir viens no trim lielākajiem kinofestivāliem Eiropā, šogad norisināsies divos posmos.

No 1.marta līdz 5.martam virtuālajā vidē norisināsies ikgadējais Eiropas filmu tirgus jeb "European Film Market", bet no 9.jūnija līdz 20.jūnijam, cerot uz situācijas normalizēšanos, plānots Berlināles "vasaras speciālizlaidums" ar seansiem kinoteātros, filmu pirmizrādēm un publikas un filmu veidotāju tikšanos klātienē. Tad arī plānota balvu pasniegšana.

Tradicionāli festivāls norisinās februārī, piedaloties simtiem nozares profesionāļu un kino slavenību.

Par festivāla galveno balvu "Zelta lāci" sacenšas 15 filmas. Uzvarētājs, kuru izraudzīsies žūrija, tiks paziņots piektdien.

Pretendentu vidū ir filmas no Vācijas, Francijas, Rumānijas, Ungārijas, Meksikas, Dienvidkorejas, Japānas un citām valstīm.

Berlīnes festivāla galvenajā konkursā iekļauta Latvijā uzņemta ungāru režisora filma "Dabiskā gaismā", kuras kopražojuma partneris ir Latvijas studija "Mistrus Media".

Latvijas kinoprofesionāļi festivālā piedalās ar filmu seansiem filmu tirgū, Latvijas "stendu" Berlināles virtuālajā vidē un īpašu kino terapijas seansu visiem interesentiem, pagājušajā nedēļā informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.