TV
2021. gada 9. februāris, 08:33

"Tualete nevar būt ziemeļos, jo visa nauda aizies podā," - Brikmaņi savu māju būvēs pēc striktiem principiem

Jauns.lv

Darbdienu vakaros kanālā "360TV" skatāms jauns pašmāju realitātes seriāls "Ģimene burkā", kurā trīs dažādas sabiedrībā zināmas saimes ar vēlmju burkas palīdzību risina savstarpējās attiecības un cenšas uzlabot saskaņu ģimenē. Līdzās uzņēmējai Katrīnei Saulietei un daudzbērnu ģimenei no Jelgavas savu dzīvi TV kameru priekšā izrāda ari humorists un mūziķis Nauris Brikmanis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš kopā ar sievu ne tikai demonstrē, kā pandēmija mainījusi viņu ikdienu, bet arī izvirzījuši sev īpaši ambiciozu mērķi - pusgada laikā uzcelt un pārvākties uz jaunu māju.

Laiku lieki netērējot, Brikmaņi jau iegādājušies zemi pie upes, ievākušies pagaidu mājvietā un ķērušies pie sapņu mājas plānošanas. Lai arī  budžets ir ierobežots – 70 tūkstoši eiro un kredīts Brikmaņiem “nav pa kabatai” – mūziķa ģimenes mājai jābūt ne tikai funkcionālai un ērtai, bet arī jāatbilst “vastu” (senas vēdiskās zinātnes, kas nosaka īpašumu interjera dizaina pamatlikumus) principiem.

Naura sieva Aija Selga-Brikmane ir pārliecināta -  svarīgi nepārsteigties un mājas būvniecības darbus saplānot pareizā secība, īpašu nozīmi pievēršot arī zināšanām par āderēm un harmonisku ēkas plānojumu. Tāpēc Brikmaņu māja tiks novietota starp visiem āderu punktiem, bet ieeja būs tieši pretim ziemeļiem. “Mēs cik daudz esam strīdējušies par to “vastu”. Es uzzīmēju māju – bet te, nē – tualete tur nevar būt!” pajoko Nauris, bet Aija bilst: “Nu, protams, ziemeļos nevar būt tualete. Tāpēc, ka tev visa nauda aiziet podā! Tu gribi to?”

Kā Brikmaņiem veiksies ar mājas būvniecību un vai pus gada laikā to vispār iespējas īstenot? Vai tik ilgi lolotais projekts nekļūs arī par lielāko pārbaudījumu viņu attiecībām? Skatiet šovā "Ģimene burkā"!