foto: Ekrānuzņēmums
Ralfs Eilands paziņo, ka no Veidenbauma neaizbēgt
Mūzika
2021. gada 4. februāris, 20:30

Ralfs Eilands paziņo, ka no Veidenbauma neaizbēgt

Jauns.lv

Skatītāju vērtēšanai nodots mūsdienīgs, autobiogrāfisku nianšu skaidrojošs un digitālā formātā pieejams dzīvesstāsts "No Veidenbauma neaizbēgsi".

"No Veidenbauma neaizbēgsi" dzejā, dziesmās un epizodiskos mēmā kino fragmentos ļauj skatītājiem uz brīdi nonākt vienā telpā ar Eduardu Veidenbaumu, lai no pirmās rindas redzētu nozīmīgākos dzejnieka dzīves līkločus, kā arī ieklausītos viņa joprojām aktuālajās dzejas rindās.

“Ir 21. gadsimts, pandēmija. Apkārt mums ir milzum daudz dezinformācijas, liekulības, netaisnības, mēs redzam cilvēkus, kuri uz populistiskiem saukļiem cenšās celt savu politisko kapitālu – šīs visas lietas man tikai apliecina, ka Veidenbauma dzeja nav zaudējusi savu nozīmīgumu pat šodien. Varu vien aizdomāties, ko viņš darītu un par ko rakstītu, ja būtu dzīvojis ar mums vienā laikā? Padomāju un man šķiet, ka īsti citāds viņš nebūtu, tādēļ nosaukums “No Veidenbauma neaizbēgsi”, manuprāt, arī ļoti labi paskaidro, kāds ir mūsu stāsts par dzejnieku,” saka mūziķis un dzejnieka tēla atveidotājs Ralfs Eilands.

Muzikālā dzīvesstāstā piedalās dziedātājs Ralfs Eilands, aktieris Gatis Maliks, "Liepaja Music Orchestra" mūziķi - Jānis Ivuškāns (trompete), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti), Mārtiņš Zālīte (bass, basa sintezators) un Pauls Ķierpe (sitaminstrumenti). Vizuālā stila un dizaina autore ir Madara Pilipa Matisone, savukārt par video risinājumiem rūpējušies "OHM.LV". Scenārija autore ir Ieva Dzintare, režija – Ralfs Eilands.