foto: Alexander Ryumin/TASS
Bruņurupuču izvarotāji, mērkaķu vakcīna. Komiski piemēri, kā cilvēkus mānīja Kremļa medijos
Tāpat kā specdienestiem ar indēšanu, Kremļa propagandas izplatītājiem arī ne vienmēr viss izdodas spīdoši.
Trakā pasaule
2021. gada 11. janvāris, 05:45

Bruņurupuču izvarotāji, mērkaķu vakcīna. Komiski piemēri, kā cilvēkus mānīja Kremļa medijos

Jauns.lv

Uzvaras dienas parādēs Maskavā Krievijas bruņotie spēki ik gadu demonstrē savas garākās raķetes, lielākos tankus un ātrākās lidmašīnas. Taču ir kāds īpašs ierocis, kuru 9. maija militārajās ceremonijās Kremlis neatrāda – tie ir propagandistu pulki, kuru uzdevums ir dezinformācijas sēšana. Tomēr šādas misijas, kā liecina aizvadītais gads, ne vienmēr izdodas izpildīt nepieķertiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Demokrātija pēc savas būtības paredz diskusijas un strīdus. Kamēr šādas diskusijas balstās uz skaidru realitātes izpratni un faktiem, demokrātiskai sabiedrībai galvenokārt var pārmest gausumu lēmumu pieņemšanā un rīcībā.

Taču veiksmīga dezinformācijas piespēlēšana sabiedrībai, kura bauda vārda brīvību, var izrādīties iedarbīga inde, vairojot apjukumu, izraisot nesaskaņas un bremzējot progresu.

Nevar noliegt, ka Krievijai – valstij, kuras varas struktūras dezinformācijas mākslu ir pārmantojušas no PSRS izauklētās Valsts drošības komitejas – ir bijis gana daudz panākumu melu sēšanā, ko galvenokārt motivē vēlme ietekmēt rietumvalstis.

Taču stāsti par dāņu zoofilu prieka namiem, datorspēlēs izspēlētu kara ainu rādīšanu ziņās, neprasmīgu bilžu “fotošopēšanu”, kā arī citām neveiklībām, kuras apkopojis portāls "euvsdisinfo", kā minimums, liek domāt, ka Kremļa baumotājiem vēl ir, kur augt.

Nākamā lapa: Viltus ziņa par viltus ziņu, kura patiesībā izrādījās patiesība