foto: Publicitātes
Pandēmijas laikā izziņo triphopa zvaigznes Tricky koncertu Rīgā nākamā gada rudenī
Tricky.
Mūzika
2020. gada 17. decembris, 14:19

Pandēmijas laikā izziņo triphopa zvaigznes Tricky koncertu Rīgā nākamā gada rudenī

Jauns.lv

Bristoles triphopa kustības aizsācējs, prestižās "Mercury" balvas nominants un viens no inovatīvākajiem izpildītājiem Tricky atgriežas Rīgā. Sava jaunākā albuma “Fall to Pieces” ietvaros nākamā gada rudenī, 22. septembrī, mākslinieks uzstāsies koncertzālē "Palladium".

Tricky, īstajā vārdā Adrians Touss, atpazīstamību Bristoles hiphopa scēnā izpelnījies jau deviņdesmitajos gados, kad tika dibināta vēlākā supergrupa "Massive Attack". Pēc dažiem gadiem Tricky gan izvēlējās pievērsties solokarjerai. Savā solokarjeras laikā viņš sadarbojies ar tādiem plaši pazīstamiem un atzītiem mūziķiem kā Teriju Holu, Alisoni Moijē, Bjorku, Nenu Čeriju, Nelliju Furtado, Joko Ono, PJ Harvey un daudziem citiem.

Tricky izdevis 14 studijas albumus, visā pasaulē pārdodot vairāk nekā divus miljonus to eksemplāru. Pirmais mākslinieka izdotais albums “Maxinquaye” kļuva par īstu sensāciju un tiek uzskatīts kā viens no trim nozīmīgākajiem ierakstiem triphopa žanrā, liekot mūzikas kritiķiem apgalvot, ka līdz tam vēl nevienam nav izdevies tik prasmīgi apvienot britroka melahnoliju ar hiphopa ritmiem. Populārais britu mūzikas izdevums NME “Maxinquaye” atzina par gada labāko albumu, un tas tika nominēts prestižajai "Mercury" mūzikas balvai.

Tricky nepakļauj savu daiļradi pieņemtajām hiphopa normām, bet gan apvieno tajā dažādus mūzikas žanrus un atšķirīgus kultūras elementus. Katrā albumā māksliniekam izdevies pārsteigt ar jaunām konceptuālām idejām. Tricky darbojas arī kā producents un izdevējs, uzturot savu neatkarīgo mūzikas ierakstu kompāniju “False Idols”.

Tricky Latvijā pirmo reizi viesojās 2014. gada vasarā, "Positivus" festivālā. 2016. gadā viņš sniedza koncertu intīmākā gaisotnē konzertzālē "Palladium". Un tagad plānots, ka tur viņš atkal priecēs ar savu daiļradi 2021. gada 22. septembrī.