Rīgas mērs - kā rūķītis blakus Sabonim. FOTO
Tik sīciņš blakus basketbola leģendai Arvīdam Sabonim izskatās Rīgas mērs Nils Ušakovs!
Slavenības
2015. gada 9. septembris, 19:02

Rīgas mērs - kā rūķītis blakus Sabonim. FOTO

Jauns.lv

Kaut arī Rīgas mērs Nils Ušakovs nav augumā nekāds nīkulis, taču blakus leģendārajam Lietuvas basketbolistam Nils izskatās pavisam sīciņš. Nu gluži kā rūķis.

Šobrīd Rīgā notiek Eiropas čempionāts basketbolā un Rīgā viesojas neviena vien svarīga basketbola amatpersona. Tostarp arī slavenais lietuviešu basketbolists, Lietuvas Basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis, kuru Rīgas mērs Nils Ušakovs satikās Latvijas prezidenta šī brīža rezidencē Melngalvju namā. Nostājoties blakus Sabonim, Ušakovs, kura augums ir 185 cm, lietuvietim bija tikai līdz pleciem, un ne velti, jo leģendārā basketbolista augums ir 221 cm – tātad 36 centimetru starpība!

Arvīds Roms Sabonis (dzimis 1964. gada 19. decembrī Kauņā) ir viens no slavenākajiem basketbolistiem pasaulē. Viņš, spēlējot PSRS izlasē, 1988. gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet ar Lietuvas izlasi 1992. gada spēlēs Barselonā un 1996. gadā Atlantā izcīnīja bronzas medaļu. Sabonis sešas reizes atzīts par Eiropas gada labāko basketbolistu, bet savu karjeru beidza 2005. gadā. 2011. gada augustā viņš tika uzņemts Basketbola slavas zālē.


Kasjauns.lv/Foto: Facebook.com