FOTO: vai pēdējais burziņš pirms ierobežojumiem? Kinomīļi pulcējas neparastās pašmāju komēdijas "Kino un mēs" pirmizrādē
Sarkanais paklājs
2020. gada 5. novembris, 23:38

FOTO: vai pēdējais burziņš pirms ierobežojumiem? Kinomīļi pulcējas neparastās pašmāju komēdijas "Kino un mēs" pirmizrādē

Jauns.lv

Kamēr valdība piektdien plāno lemt par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Covid-19 ierobežošanai, ceturtdien, 4. oktobrī, kinomīļi pulcējās kinoteātrī "Splendid Palace" lūkot jauno pašmāju filmu "Kino un mēs". Iespējams, pēc piektdienas lēmuma šādus pasākumus kādu laiku rīkot nu nevarēs.

Kinomīļi pulcējas "Splendid Palace" uz "Kino un mēs" pirmizrādi

2020. gada 4. oktobrī kinomīļi kinoteātrī "Splendid Palace" pulcējās lūkot jauno pašmāju filmu "Kino un mēs".

gallery icon
111

Kā zināms, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piektdien sasauks Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdi, lai lemtu par kopējo valdības stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai, tostarp stingrākiem drošības pasākumiem un testēšanas kapacitātes būtisku palielināšanu.

Bet kamēr nekas strikts vēl nav pieņemts un pasākumi atļauti, filmas "Kino un mēs" radošā komanda un lūgtie viesi pulcējās kinoteātrī "Splendid Palace" skatīt režisora Matīsa Kažas neparasto komēdiju, kur trīs aktieri nofilmējušies vienā nepārtrauktā kadrā jeb filmizrādē.

Filmizrādē «Kino un mēs» Matīss Kaža kopā ar Latvijā pazīstamo aktieru un filmas līdzautoru trijotni – Andri Keišu, Egonu Dombrovski un Jāni Skuteli – pievēršas iemīļotajām padomju gados uzņemtajām latviešu filmām "Ezera sonāte", "Mērnieku laiki" un "Dubultslazds", mēģinot saprast, kāpēc tās uzņēma tieši tā.

Klasikas aizkulises

Aktieru trijotne, atveidojot režisorus, operatorus, scenāristus, kritiķus un aktierus, ar komiskām un izklaidējošām ainām atklāj leģendārās Rīgas Kinostudijas aizkulises. Izrādās, slavenie režisori, operatori un aktieri savulaik piedzīvojuši dažādas amizantas likstas un savstarpējus konfliktus, lai radītu mākslas darbus, kas tagad jau kļuvuši par plaši pazīstamu klasiku. Filmizrāde piedāvā kuriozus no uzņemšanas laukumiem, mākslas padomes sēdēm, ieskatu vēstures lappusēs un kino klasikas ainu inscenējumus jaunos un negaidītos veidos.