Slavenības
2020. gada 25. septembris, 04:43

Toms Henkss: mans tēvs bija aculiecinieks vectēva slepkavībai

Jauns.lv

Holivudas aktieris Toms Henkss sarunu šovā "In Depth with Graham Bensinger" atklājis, ka viņa vectēvs ticis nogalināts fermā pēc pasūtījuma kautiņa laikā, ko savām acīm redzējis viņa tēvs. Ņemot vērā, ka tēvs tolaik bijis vēl bērns, tas esot atstājis nospiedumu uz visu viņa atlikušo mūžu.

"Viņu salauza šī pieredze. Viņam trīs reizes bija jāiet liecināt, bet vainīgais tika attaisnots. Tas laupīja taisnīguma sajūtu pret pasauli, laupīja bezrūpīgu dzīvi. Tā bija melna netaisnības nasta, kas gulēja uz viņa pleciem," stāsta aktieris.

Tēvs esot audzis četru bērnu ģimenē, bet vienīgais redzējis slepkavību. Tolaik bijis vien kādus 10 gadus vecs. 

"Es pat nezinu, vai viņš kādreiz izjuta lielu prieku par kaut ko kas notika viņa dzīvē. Mans tēvs vēlējās rakstīt, viņam bija dotības, bet dzīve neiedeva īstās kārtis."

Henka vecāki izšķīrās 1960. gadā, kad viņš bija vien 4 gadus vecs. "Reizēm bija vientuļi. Man nebija tādu vecāku, kas par mani rūpētos, bet man vienmēr bija mājas atslēga un es varēju dzert visu pienu, kas bija ledusskapī," atminas Henkss. 

Toms Henkss un Rita Vilsone dzīvē un uz ekrāna

gallery icon
30

Neskatoties uz tēva likteni, Henkam tas bijis gana labvēlīgs. Viņš spējis sevi realizēt aktiermākslā. Karjeras laikā ir saņēmis vairākas balvas, tostarp Zelta Globusu, Amerikas Kinoakadēmijas un Ekrāna aktieru ģildes balvu.