Mūzika
2020. gada 7. septembris, 11:02

FOTO. Jaudīgs Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas noslēgums

Jauns.lv

Dzintaru koncertzālē izskanēja iespaidīgs vasaras sezonas noslēguma koncerts ar klasiskās mūzikas huligāniem grupu “DaGamba” un kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” ar diriģentu Normundu Šnē pie diriģenta pults. Elpu aizraujošajā koncertā skanēja grupas Dagamba labāko skaņdarbu izlase, īpaši izceļot šā gada lielos jubilārus Ludvigu van Bēthovenu, kuram šogad aprit 250 gadu, un Pēteri Čaikovski, kuram aprit 180 gadu!

Viesi dodas uz “DaGamba” un “Sinfonietta Rīga” koncertu

Dzintaru koncertzālē izskanēja iespaidīgs vasaras sezonas noslēguma koncerts ar klasiskās mūzikas huligāniem grupu “DaGamba” un kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” ar diriģentu ...

gallery icon
86

Grupa “DaGamba” savā radošajā darbībā apvieno dažādas muzikālās kultūras, veidojot unikālu un īpašu skanējumu. Mūziķi drosmīgi dodas vēl neapgūtās mūzikas pasaulēs, kas sniedz izpildījumam neatkārtojamu dinamiku un vitalitāti.

foto: Pauls Zvirbulis

Grupas mērķis ir robežu pārkāpšana un šķietami nesavienojamo savienošana – dažādas pasaules, tradīcijas un klausītāju paaudzes. Viņi ir klasiskās mūzikas rokeri un dauzoņas, apbrīnojami aranžētāji, kuru lielkoncerti “Arēnā Rīga” un “Palladium” pulcējuši klausītāju tūkstošus.

foto: Pauls Zvirbulis

Akadēmiski skolotie mūziķi savā izpildījumā drosmīgi sintezē popa, roka, klasisko un pasaules mūziku. Grupas šovi ir monumentāli un efektīgi, klasiskās mūzikas melodijas iedzīvinot ar neticamu dinamismu un vitalitāti.