Slavenības
2020. gada 3. septembris, 05:59

Šokējošs iemels, kāpēc Meganai Mārklai nebija ļauts kāzās likt princeses Diānas kroni

Jauns.lv

Megana Mārkla kāzās sapņojusi rotāties ar vīramātes princeses Diānas diadēmu, taču viņai to liegts darīt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Princese Diāna kāzu dienā.

2018. gadā pirms gaidāmajām prinča Harija un Meganas Mārklas kāzām daudzi karaļnama fani gaidīja, ka līgava savā lielajā dienā būs rotājusies ar princeses Diānas kāzu diadēmu no Spenseru dārgumiem, šādi godinot prinča Harija pāragri mirušo mammu.

Skaistākie mirkļi no prinča Harija un Meganas Mārklas karaliskajām kāzām

gallery icon
71

Taču, kad karalienes “Rolls Royce” automašīna piestāja pie Svētā Džordža kapelas Vindzorā un no tās izkāpa līgava Megana, viņas galvu nerotāja diadēma, kuru savai kāzu dienai bija izvēlējusies princese Diāna, bet gan kronis no karalienes dārglietu kolekcijas.

Bija skaidrs, ka Meganai nav atļauts savā kāzu dienā rotāties ar Diānas kroni. Tas bija darīts apzināti, lai šī diadēma neaizēnotu uzmanību no visa cita šajā skaistajā svētku dienā.

Meganas Mārklas plīvurs

Meganas Mārklas plīvurs bija 5 metrus garš un to rotāja izšuvumi ar 53 Nāciju Sadraudzības valstu raksturīgākajiem ziediem. Šāda plīvura ...

gallery icon
20

Tika pieņemts, ja Meganai galvā būtu princeses Diānas diadēma, tā būtu aizēnojusi viņas kāzu norisi, kā arī novērsusi uzmanību gan no Meganas skaistās “Givenchy” kāzu kleitas un ļoti pārdomātā izšūtā plīvura. Visi runātu tikai par Diānas kroni.

Turklāt karaliskajā ģimenē secināts, ka Spenseru diadēmas nēsāšana kāzu dienā nesimbolizētu ģimeni, kurā Megana ieprecas.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu oficiālie foto

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu oficiālie foto.

gallery icon
3

Spenseru ģimenes diadēma kopš princeses Diānas traģiskās bojāejas 1997. gada 31. augustā Parīzē ilgus gadus nebija aiztikta.

foto: Geoff Robinson Photography / Spl/ Vida Press
Princeses Diānas māsasmeita Sēlija Makorkodeila kāzu dienā rotājusies ar "Spencer" diadēmu, kas galvā bija arī Diānai viņas kāzās.

2018. gada jūnijā šo kroni pirmo reizi atkal galvā lika Diānas māsas meita Sēlija Makorkodeila savā kāzu dienā ar Džordžu Vudhausu.

Megana Mārkla apmeklē Diānas māsasmeitas kāzas

Princis Harijs ar sievu Saseksas hercogieni Meganu apmeklēja māsīcas Sēlijas Makorkodeilas un Džordža Vudhausa kāzas. Sēlija ir Velsas princeses Diānas ...

gallery icon
11

Karaliene Elizabete II sava mazdēla sievai kāzu dienā aizdeva karalienes Mērijas briljantu diadēmu, kas darināta 1932. gadā.

foto: Royal Collection Trust / SplashN/ Vida Press
Karaliene Elizabete II sava mazdēla sievai Meganai Mārklai kāzu dienā aizdeva karalienes Mērijas briljantu diadēmu.

Princeses Diānas kāzu rota

Princesei Diānai bija iespēja rotāties ar kādu no kroņa dārglietām, taču viņa izvēlējās kaut ko tuvāku sev un savai ģimenei.

Princeses Diānas un prinča Čārlza kāzas 1981. gada 29. jūlijā

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

gallery icon
23

„Spencer” diadēma, ar kuru Diāna bija rotājusies kāzu dienā, ir no viņas ģimenes – aristokrātu Spenseru – juvelierizstrādājumu kolekcijas. Līdzīgi kā ar karaļnama rotām, arī šī diadēma savulaik darināta no Spenseru ģimenei piederošajiem juvelierizstrādājumiem, un bija kā dāvana kāzās Diānas vecmāmiņai.

Princeses Diānas kāzu aizkulises

Princeses Diānas kāzu aizkulises.

gallery icon
9

Kopš tā laika gandrīz visas Spenseru ģimenes līgavas savā kāzu dienā rotājušās tieši ar šo diadēmu, ieskaitot pašu princesi Diānu. Šī diadēma ir Spenseru ģimenes īpašums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Princeses Diānas mīļākā diadēma

Daudzi domāja, ka Megana kāzu dienā varētu rotāties ar „Cambridge Lover’s Knot” diadēmu, kas savulaik bija princeses Diānas pati iemīļotākā no visām.

Diānas diadēma ar pērlēm un briljantiem

Diadēma ar pērlēm un briljantiem.

gallery icon
18

Tā radīta 1914. gadā karalienei Mērijai. Diadēmas darināšanā izmantotas lāses veida pērles un juvelierizstrādājumi no ģimenes privātās kolekcijas. Princesei Diānai ārkārtīgi patika šī galvasrota un viņa to aizlienēja, apmeklējot vairākus karaliskus pasākumus. Tiesa, pēc šķiršanās no prinča Čārlza viņai to nācās atgriezt karaliskajai ģimenei.

Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmo reizi uzliek princeses Diānas mīļāko kroni

Uz pieņemšanu Bekingemas pilī hercogiene Ketrīna bija izvēlējusies matos iespraust diadēmu; un tā bija tikai trešā reize viņas augstajā statusā. ...

gallery icon
4

Šī diadēma ilgus gadus nebija aiztikta, līdz 2015. gadā ar to rotājās hercogiene Ketrīna, dodoties uz pieņemšanu Bekingemas pilī. Nu jau Ketrīna to galvā likusi vairākkārt, pēdējo reizi aizvadītā gada decembrī diplomātiskajā pieņemšanā.

Hercogiene Ketrīna diplomātiskajā pieņemšanā 2019. gada decembrī

gallery icon
9

Karaliene Elizabete „Cambridge Lover’s Knot” diadēmu bija aizdevusi princesei Diānai, lai viņa ar to rotātos kāzu dienā, taču līgava tomēr izšķīrās par labu rotai no Spenseru ģimenes dārgumiem. Interesanti, ka tieši karalienes izvēlētā diadēma vēlākos gados kļuva par princeses Diānas pašu mīļāko galvasrotu, ko viņa galvā lika biežāk nekā citas.

Hercogiene Ketrīna apmeklē banketu par godu Donalda Trampa vizītei

gallery icon
8

Hercogiene Ketrīna apmeklē valsts banketu par godu Nīderlandes karaļpāra vizītei

gallery icon
7