foto: Oscar Nord/Unsplash
Video: “Ryanair” pasažieris dažas minūtes pirms pacelšanās saņem īsziņu, ka ir slims ar Covid-19
Trakā pasaule
2020. gada 1. septembris, 04:44

Video: “Ryanair” pasažieris dažas minūtes pirms pacelšanās saņem īsziņu, ka ir slims ar Covid-19

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā savdabīgu skatu varēja vērot vairāki zemo cenu aviokompānijas “Ryanair” pasažieri, kuru reiss aizkavējās, jo vienam no cilvēkiem īsi pirms pacelšanās pienāca īsziņa, ka viņam ir pozitīvs Covid-19 tests.

Britu mediji vēstī, ka pasažieris kopā ar vēl vienu cilvēku grasījās doties uz Itālijas pilsētu Pizu, taču dažas minūtes pirms lidmašīnas pacelšanās saņēma īsziņu ar diagnozi, tāpēc lidmašīnā ieradās aizsargtērpos apģērbti lidostas darbinieki, lai droši izvadītu cilvēkus no gaisa kuģa.

Zināms, ka abi pasažieri aizvesti uz izolētu lidostas zonu lidostā, kur viņus sagaidīja mediķi. Tikmēr vietās, kur viņi sēdēja, tika veikti dezinfekcijas pasākumi un vairāk nekā stundu pēc noliktā laika lidmašīna varēja pacelties gaisā.

“Ryanair” vēlāk skaidroja, ka sasirgušais pasažieris un viņa pavadonis pilnībā ievēroja aviokompānijas veselības drošības pasākumus, valkāja masku visu lidostā uzturēšanās laiku un lidmašīnā atradās īsu brīdi, tāpēc risku inficēties citiem pasažieriem aviokompānijas pārstāvji uzskata par ļoti zemu.

Savukārt Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests (NHS) atgādinājis cilvēkiem, kuri nodevuši Covid-19 testu, jo izjutuši saslimšanas simptomus, palikt mājās, līdz tiek saņemts analīžu rezultāts.