foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: krievu kosmonauts līdzās satriecošai ziemeļblāzmai ierauga aizdomīgus lidojošus objektus
Trakā pasaule
2020. gada 19. augusts, 19:09

VIDEO: krievu kosmonauts līdzās satriecošai ziemeļblāzmai ierauga aizdomīgus lidojošus objektus

Jauns.lv

Krievu kosmonauts Ivans Vagners sociālajā vietnē "Twitter" publicējis elpu aizraujošu video ar skatu no kosmosa. Tajā redzams, kā Antarktiku šķērso ziemeļblāzma, tomēr, kā norāda kosmonauts, tas nav viss, kas redzams video, kas uzņemts no Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS).

Ivans Vagners kopā ar kolēģiem ASV astronautu Kristoferu Kesidiju un krievu kosmonautu Anatoliju Ivanišinu SKS ieradās šī gada 25.aprīlī. SKS atrodas pastāvīgā orbītā aptuveni 400 kilometrus no Zemes.

Kopš tā laika Vagners "Twitter" ir publicējis vairākus iespaidīgus video un fotoattēlus.

foto: ekrānuzņēmums no video

Jaunākajā no tiem, publicētā 19.augustā, Vagners nofilmējis auroru jeb ziemeļblāzmu. "Aurora borealis kulminācija, starp Antarktiku un Austrāliju. Tomēr videoklipā jūs redzēsiet ko citu, ne tikai auroru," norāda kosmonauts.

Kā raksta Vagners, video devītajā sekundē uz neilgu brīdi kadrā iekļūst pieci spoži punktiņi. "Kā jums šķiet, kas tie ir? Meteori, satelīti vai...?"

foto: ekrānuzņēmums no video

Informācija tikusi nosūtīta arī Krievijas valsts korporācijai "Roskosmos", kosmosa izpētes centram "TsNIIMash" un Krievijas Zinātņu akadēmijas Kosmosa pētījumu institūtam turpmākai analīzei.

Kā "Twitter" lietotāja pie Vagnera ieraksta norādījusi, ka ļoti līdzīgu lidojošu objektu novērojusi 1992.gada vasarā Urālos - tas bez skaņas pārvietojies naksnīgajās debesīs gluži kā zvaigznājs. Savukārt kāds cits norāda, ka objekti, iespējams, ir "SpaceX" komosā palaistie pieci "Starlink" satelīti.