Slavenības
2020. gada 11. augusts, 06:42

Šons Konerijs atzīts par visu laiku labāko Džeimsu Bondu

Jauns.lv

Par leģendāro aģentu 007 uzņemtas 26 filmas (divas no tām izdotas bez kompānijas “EON Production” līdzdalības. Šī firma ir vienīgā, kam šobrīd pieder visu Bonda romānu autortiesības). Džeimsu Bondu uz ekrāniem atveidojuši septiņi aktieri. Portāla "RadioTimes.com" nesen veiktajā aptaujā noskaidrots, ka skatītāji par visu laiku vislabāko šajā lomā atzīst skotu aktieri Šonu Koneriju.

Šons Konerijs kā Džeimss Bonds

gallery icon
32

Aptaujā par labākā Džeimsa Bonda atveidotāju piedalījušies vairāk nekā 14 000 respondentu, nosaucot savu iemīļotāko aktieri šajā lomā. Aptauja norisinājusies vairākās kārtās, kurās izcilie aktieri pretstatīti viens otram. Pirmajā kārtā Konerijs ar 56 procentiem balsu “vinnējis” Danielu Kreigu.

foto: Jonathan Hordle/Shutterstock/ Vida Press
Džeimsa Bonda lomas atveidotāju vaska figūras Tiso kundzes vaska figūru muzejā 2015. gadā.

Pīrss Brosnans pārliecinoši uzvarēja aktieri Džordžu Lāzenbiju ar 76 procentiem  balsu. Rodžers Mūrs zaudējis Timotijam Daltonam, iegūstot tikai 41 procentu balsu.

Džeimsu Bondu atveidojuši:

gallery icon
6

Fināla balsojumā Konerijs sacenties ar Daltonu un Brosnanu, un aktieri šajos balsojumos ieguvuši attiecīgi 44 procentus, 32 procentus un 23 procentus balsu.

Daniels Kreigs aģenta Džeimsa Bonda lomā

Daniels Kreigs aģenta Džeimsa Bonda lomā.

gallery icon
32

Konerijs Jana Fleminga populāro personāžu pirmo reizi uz ekrāna atveidoja 1962. gadā iznākušajā filma “Dr No”. Tam sekoja filmas “From Russia With Love”, “Goldfinger”, “Thunderball”, “You Only Live Twice” un “Diamonds Are Forever”.

Bonds noveco ar šiku

gallery icon
5

"RadioTimes.com" galvenais redaktors Tims Glenfīlds izteicies: “Šons Konerijs kārtējo reizi pierādījis, ka viņš ir Bonds ar Midasa tvērienu.”

Datorgrafiķi joko par nākamo Bondu

gallery icon
15

Paredzēts, ka Džeimsa Bonda franšīzes jaunākā filma “No Time To Die” uz ekrāniem iznāks novembrī. Koronavīrusa pandēmijas dēļ tās pirmizrāde ievērojami aizkavējusies.

Pati pirmā Bonda meitene Junisa Geisone (1928-2018)

90 gadu vecumā 8.jūnijā mirusi aktrise Junisa Geisone, kuru pasaule pazina kā pašu pirmo Džeimsa Bonda meiteni - viņa spēlēja ...

gallery icon
27