Skatītāji dodas vērot izrādi "Ceturtais krēsls" K.K. fon Stricka villas dārzā

Svētdien plkst.20 Rīgā, "Willa teātrī" K.K. fon Stricka villas dārzā, notika Tonīno Gverras lugas "Ceturtais krēsls" jauniestudējuma Rolanda Atkočūna režijā ...

gallery icon
2020. gada 9. augusts, 21:50

FOTO: skatītāji ierodas uz izrādi "Ceturtais krēsls" K.K. fon Stricka villas dārzā

Jauns.lv / LETA

Svētdien plkst.20 Rīgā, "Willa teātrī" K.K. fon Stricka villas dārzā, notika Tonīno Gverras lugas "Ceturtais krēsls" jauniestudējuma Rolanda Atkočūna režijā pirmizrāde, informē teātra pārstāvis Kalvis Lasmanis.

Jauno teātra sezonu "Willa teātris" plāno sākt ar divām pirmizrādēm. Viena no tām būs lietuviešu režisora Atkočūna iestudējums - divu aktieru izrāde "Ceturtais krēsls" ar Ingu Alsiņu-Lasmani un Gati Gāgu.

"Ceturtais krēsls" ir stāsts par diviem cilvēkiem, kas satiekas sarežģītos apstākļos. Viņai tā ir parasta darba diena, bet viņam, iespējams, pēdējā dzīves diena, un viņš ielaiž svešinieci savā dzīvoklī.

"Kāpēc "Ceturtais krēsls"? Tāpēc, ka pasaule dažreiz sajūk prātā. Tāpēc, ka lugas autors Tonīno Gverra rakstījis scenārijus Federiko Fellīni, Mikelandželo Antonioni, Andreja Tarkovska un citu izcilu kinorežisoru filmām. Tāpēc, ka nopietnā komēdija sarakstīta diviem aktieriem. Tāpēc, ka izrādi var spēlēt ārā un tā ir kinematogrāfiska. Man gribējās radīt dzīvo kino," komentēja režisors.