foto: no "Facebook"
Dž. Dž. Džilindžers izceļojies pa Rumāniju un nu, šķiet, pārkāpj pašizolācijas noteikumus
Inga un Džilindžers Rumānijā.
Slavenības
2020. gada 7. jūlijs, 13:50

Dž. Dž. Džilindžers izceļojies pa Rumāniju un nu, šķiet, pārkāpj pašizolācijas noteikumus

Jauns.lv

Režisors Dž. Dž. Džilindžers un viņa sestā sieva Inga Grencberga nupat bija devušies uz Rumāniju - izbaudīja Transilvānijas ceļu, lūkoja lācēna peldi un godam atpūtās. Nu viņi ir atgriezušies, Džilindžers pat devies apsveikt savu meitu Hannu viņas astotajā dzimšanas dienā. Bet vai viņš to vispār drīkstēja darīt?

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati, atgriežoties no vairākām valstīm, tostarp Rumānijas, ceļotājiem jāievēro pašizolācija. Tātad, kā iesaka SPKC, -  "jāuzturas pašizolācijas vietā, nepakļauj citas personas inficēšanās riskam, neveido tiešus kontaktus ar citiem (neuzņem viesus, nedodies ciemos, uz darbu, sabiedriskām vietām, kur uzturas daudz cilvēku, izņemot veikala apmeklējumu un nokļūšanu dzīvesvietā vai citā uzturēšanās vietā uzreiz pēc ierašanās Latvijā, lietojot mutes un deguna aizsegu)".

Pašizolācija jāievēro 14 dienas pēc atgriešanās, bet Džilindžers, kā var noprast pēc sociālajos tīklos publiskotājām viņa sievas Grencbergas fotogrāfijām un video, vēl 28. jūnijā bijis Rumānijā.

Tas jau vēl nekas, jo aizliegts uz Rumāniju braukt vai no tās atgriezties nav, bet nu viņa bijusī sieva Elīna Maligina soctīklos atrādījusi foto, kur Džilindžers aizvadītās nedēļas nogalē atradies Jūrmalā, sveicot abu meitu Hannu viņas astoņu gadu dzimšanas dienā. Tātad šķiet, ka Slimību profilakses un kontroles centra ieteikums "nepakļaut citas personas inficēšanās riskam" ir pārkāpts.