Mūzika
2020. gada 2. jūlijs, 15:50

Noklausies - beidzot ar pirmo pašu sacerēto dziesmu sevi piesaka pozitīvi enerģiskā grupa “Džentlmeņu špagats”

Jauns.lv

Pozitīvi enerģiskā grupa “Džentlmeņu špagats”, kura plašāk pazīstama kā kooperatīvo pasākumu, kāzu un citu godu muzikanti, beidzot piesaka sevi ar savu pirmo oriģinālgabalu “Skaitot laiku”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dziesmas skanējumu raksturo mīlestība pret dzīvo mūziku, pieredze un pārliecība, kura vairāku desmitgadu laikā tikusi izkopta, izpildot populāras latviešu un ārzemju grupu kaverversijas.

Par dziesmu stāsta grupas dalībnieki: “Šis izaicinošais pandēmijas laiks skāra visus, bet, lai vai kā, mums tas nesa arī kaut ko pozitīvu – tā teikt, iznācām ārā savādāki. Beidzot varējām apstāties, padomāt un radoši pastrādāt. Tas liekas neticami, bet mums tas bija mierīgs, radošs un fantastisks laiks kopā, neskatoties uz to, ka visi pavasara un lielākā daļa vasaras koncerti tika atcelti. Nenoliedzami, šis ietekmējis arī kopējo dziesmas noskaņu, zinot, ka mums pavasaris ir mīļākais gadalaiks, tamdēļ, lai ko tas arī šogad nesa, mēs to jau gaidām un sākam pēc tā ilgoties."

Grupa “Džentlmeņu špagats” darbojas kopš 2013. gada, taču muzikālās apvienības pirmsākumi meklējami jau tālajā 1998. gadā. Apvienība kopš skolas gadiem izpildīta populāru latviešu un ārzemju grupu kaverversijas dažādos publiskos pasākumos. Grupas dalībnieki ir seni draugi jau kopš agras bērnības – Niks Jaunzems (vokāls, ģitāra), Valts Jakubovičs (ģitāra), Jurģis Priedītis (bass), Artis Ābele (bungas).