Mūzika
2020. gada 25. jūnijs, 12:30

Noklausies - Rinaldo no "Ričiem" uzsauc "Rūgts"

Jauns.lv

Pandēmijas laikā slēgtās robežas nebija šķērslis Somijā dzīvojošajam čigānu izcelsmes latviešu mūziķim Rinaldo ierakstīt jaunu dziesmu saviem klausītājiem – klajā nācis kādreizējās grupas “Riči” solista jaunākais ieskaņojums “Rūgts”.

“Pēc nosaukuma varētu likties, ka dziesma ir veltījums tiem, kas precas, taču – ne tikai. “Rūgts” ir kā aicinājums visiem dzīvot tikpat cerīgi un kaislīgi, kā to dara tikko iemīlējies pārītis,” jauno ierakstu raksturo Rinaldo, piebilstot: "Esmu laimīgs par iespēju dāvāt klausītājiem jaunu dziesmu latviešu valodā. Dzīvojot Somijā, pārsvarā dziedu angliski, tomēr mana sirdsbalss arvien skan latviski un čigāniski.”

Rinaldo nu jau divus gadus ar sievu Inesi dzīvo Somijā, audzina gadu veco meitiņu Izabellu, strādā, mācās somu valodu un brīvajā laikā dzied, veiksmīgi apliecinot sevi Somijas muzikālajā TV šovā “The Voice”.

foto: Publicitātes
Rinaldo ar sievu Inesi.

Dziesmu “Rūgts” īpaši Rinaldo sarakstījis melodijas un teksta autors Kaspars Antess. “Lai arī grupas “Čigānzēni” laikā kopā ar Rinaldo esam koncertējuši visā Latvijā, šī ir mūsu pirmā sadarbība kā autoram ar izpildītāju,” atklāj Antess. “Mans autora rokraksts pieprasa čigāna balsi, un man prieks, ka līdzās Dzintaram Čīčam nu manu izpildītāju loku papildina Rinaldo.” Jaunā singla aranžējumu un studijas ierakstu veidojis Andris Šīrants.