Mūzika
2020. gada 2. jūnijs, 11:25

Ar jaunu albumu sevi piesaka pašmāju repmūziķu apvienība "Rīmdari"

Jauns.lv

Ar debijas minialbumu "Repmūzika EP" klajā nākusi repmūziķu apvienība "Rīmdari".

Minialbums sastāv no sešān kompozīcijām. Grupai ir svarīgi, lai vēstījums tekstos ir uztverams un skanējums ir muzikāls, tādēļ teksti tiek pasniegti klasiska hiphopa manierē un pavadījumi tiek pašu radīti vai rūpīgi piemeklēti, norāda "Rīmdari".

"Minialbuma nosaukumā jau ir iekodēts redzējums par mūziku, kuru vēlamies radīt. Mēs esam dažādi mūziķi ar līdzīgu gaumi. Tieši dažādība ir tas, kas rada tik autentisku skanējumu. Un gaume ir tas, kas "Rīmdarus" vieno.  Komandā ir spēks!" tā par minialbumu izsakās apvienība.

Minialbuma tapšanā iesaistījās arī vairāki pašmāju mūziķi un producenti. Kā viesvokāli tika pieaicināti mūziķi Armands Lozinskis un Baiba Bite. Dziesmas "Melnie Stāstiņi" pavadījumu veidoja Ansis Kolmanis jeb ansis, kuru ar ģitārspēli papildināja Mārtiņš Gailītis jeb Marka no grupas "Double Faced Eels". Savukārt minialbuma producents ir Reinis Kārkliņš no "Aleja Records", kurš strādājis ar tādiem mūziķiem kā "Triānas parks", Ievu Kerēvicu, "Franco Franco" un citiem.

Apvienību pārstāv: Reinis Radziņš (Reinis Ragga), Jānis Broks (Brokss), Jānis Bendiks (Marshals) un Krišs Baglais. Zīmīgi, ka visi grupas dalībnieki ir no Cēsu puses un Latvijas hiphopa aprindās pazīstami kā solo izpildītāji.

Grupa ir tikko uzsākusi savas gaitas, taču jau kāpusi uz vienas skatuves ar reperi Edavārdi klubā "Fonoklubs", kur pirmatskaņoja dziesmas no sava debijas minialbuma.