Slavenības
2020. gada 3. aprīlis, 06:33

"Drošības pasākumi te ir ļoti strikti," - grupas "Eldorado" dziedātāja Inese par situāciju Francijā

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Savulaik populārās latviešu grupas "Eldorado" soliste Inese Azema žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi par situāciju Francijā, kur iedzīvotājiem Covid-19 epidēmijas laikā noteikumi esot bargi jo bargi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dziedātāja pirms vairākiem gadiem pārcēlās dzīvot uz Franciju, tur apprecējās un pēc kāzām pieņēma vīra uzvārdu, kļūstot par Inesi Azemu. Viņa žurnālam "Kas Jauns" stāsta, kāda ir dzīve Covid-19 pandēmijas laikā pilsētiņā Tulūzā: „Te ir diezgan mierīgi, klusi, jo vēl nesen bija tikai viens inficējies. Te nav kā Parīzē, tomēr drošības pasākumi ir jāievēro un tie ir ļoti strikti.”

„Ja kāds vēlas iet uz veikalu vai aptieku, ir jāizdrukā attiecīga anketa izziņa. Izziņā jāmin savs vārds un uzvārds, datums un iemesls, kādēļ jādodas ārā. Policisti uz ielām esošos iedzīvotājus pārbauda un liek sodus, ja netiek uzrādīta šāda izziņa. Es pati gan tādu vēl neesmu ņēmusi, jo uz veikalu iepirkties dodas vīrs. Dzīvoju pa māju un rosos pa dārzu. Zinu, ka pilsētā viss lielākoties ir slēgts, ielas tukšas, un tāda sajūta, ka visi kaut kur aizbraukuši brīvdienās. Ir neomulīgi,” noskaņu pilsētiņā raksturo Inese.

„Panikot par šo situāciju nevajag. Stress tikai bojā mūsu imūnsistēmu. Domāju, ka šis vispasaules murgs drīz beigsies. Galvenais – saglabāt veselo saprātu, uzturēt tīrību ap sevi, cienīt apkārtējos un lieki apkārt nestaigāt,” savu nostāju pauž bijusī dziedātāja.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!