foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: Indijā kārtību uzrauga policists ar šim brīdim īpaši aktuālu ķiveri
Redžešs Babu koronavīrusa ķiverē
Trakā pasaule
2020. gada 28. marts, 15:05

FOTO: Indijā kārtību uzrauga policists ar šim brīdim īpaši aktuālu ķiveri

Jauns.lv

Cenšoties aktualizēt koronavīrusa pandēmijas nopietnību, vietējais mākslinieks sadarbībā ar kādu policistu izgatavojis unikālu “Corona” ķiveri, lai atturētu iedzīvotājus iznākt uz ielām valstī izsludinātā stingrā režīma laikā.

Indijas premjerministrs Narendra Modi uz 14.martā uz 21 dienu noteicis visā valstī stingrus ierobežojumus. Tas ir minimālais laika periods, ko rekomendējuši veselības nozares eksperti, lai pārrautu infekcijas izplatīšanās ciklu.

Daudzos Indijas štatos no otrdienas ir spēkā stingri pārvietošanās ierobežojumi, bet ne visā valstī, kā arī nebija noteikts laiks, līdz kuram ierobežojumi jāievēro.

Indijā kārtību uzrauga policists ar ķiveri koronavīrusa atveidā

gallery icon
8

Mākslinieks ar segvārdu "Gowthan", kurš radījis unikālo ķiveri, stāsta, ka tikmēr, kamēr policisti cenšas nodrošināt kārtību pilsētā, vietējie Covid-19 pandēmiju neuztver nopietni. Tāpēc viņš izlēmis nākt palīgā, izgatavojot šo uzmanību piesaistošo ķiveri, izmantojot papīru. Viņš izgatavojis arī vairākus plakātus ar saukļiem, kurus izdalījis policijai.

Policisti, kuri visu diennakti strādā ielās, stāsta, ka ķivere ir izrādījusies noderīga cilvēku informēšanā. Inspektors Radžešs Babu, kurš nēsā ķiveri, atklāj, ka līdz šim šai pieejai ir bijusi pozitīva ietekme.

"Kad es to valkāju, iedzīvotāji atceras par koronavīrusa briesmām. Īpašu ietekmi gūst bērni, kuri pēc manis ieraudzīšanas grib, lai vecāki viņus ved mājās, "stāsta Babu.

Indijā no Covid-19 līdz šim miruši 19 cilvēki, bet infekcija apstiprināta vairāk nekā 800 iedzīvotājiem.