foto: BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
89 gadu vecumā mirusi Antonioni un Fellīni filmu aktrise Lūcija Boze - iespējams, no koronavīrusa
Lūcijas Bozes vairs nav mūsu vidū.
Slavenības
2020. gada 24. marts, 15:48

89 gadu vecumā mirusi Antonioni un Fellīni filmu aktrise Lūcija Boze - iespējams, no koronavīrusa

Jauns.lv

89 gadu vecumā viņsaulē aizgājusi itāliešu aktrise Lūcija Boze - zināma no dalības slaveno režisoru Mikelandželo Antonioni un Federiko Fellīni filmās.

Par mātes nāvi tviterī paziņojis viņas dēls - spāņu popzvaigzne Migels Boze: "Dārgie draugi.... Es informēju, ka nupat aizgājusi mana māte Lūcija Boze. Viņa tagad ir labākā vietā."

Itāliešu mediji vēsta, ka aktrise viņsaulē aizgājusi pēc cīņas ar pneimoniju. Vai nāvei bijis kāds sakars ar koronavīrusu, vēl netiek ziņots, bet izslēgts tas noteikti neesot.

Lūcija atpazīstamību ieguva 1947. gadā, kad uzvarēja skaistumkonkursā "Mis Itālija". Sekoja kino pasaules iekarošana - itāliešu neoreālisma vilnī Boze filmējās Mikelandželo Antonioni filmās "Dāma bez kamēlijām" un "Kādas mīlas hronika", piedalījusies arī Federiko Fellīni "Satirikonā".

1956. gadā Boze apprecējās ar pazīstamo spāņu toreadoru Luisu Migelu Gonsalesu Lukasu un pameta aktrises karjeru, pievērošties bērnu Migela, Lūcijas un Paolas audzināšanai. Sešdesmitajos gados gan atgriezās kino, un pēc dažiem gadiem no vīra šķīrās.