foto: AFP/Scanpix
"Netflix" pazeminās straumēšanas kvalitāti Eiropā, lai novērstu interneta pārslodzi
"Netflix" uz 30 dienām samazinās bitu skaitu visos straumējumos Eiropā.
TV
2020. gada 20. marts, 07:53

"Netflix" pazeminās straumēšanas kvalitāti Eiropā, lai novērstu interneta pārslodzi

Jauns.lv / LETA

ASV filmu un televīzijas seriālu straumēšanas platforma un kompānija "Netflix" ir paziņojusi, ka pazeminās savu straumēšanas pakalpojumu kvalitāti Eiropā, lai novērstu interneta pārslodzi laikā, kad ir pieaudzis pieprasījums pēc šiem pakalpojumiem jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktās iedzīvotāju pašizolācijas apstākļos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kompānija paziņoja, ka "sāks samazināt bitu skaitu visos mūsu straumējumos Eiropā uz 30 dienām".  

"Mēs lēšam, ka tas samazinās "Netflix" trafiku Eiropas tīklos par apmēram 25%, vienlaikus arī nodrošinot labas kvalitātes pakalpojumus mūsu locekļiem," teikts paziņojumā.

Eiropā, kur daudzās valstīs ir noteiktas iedzīvotāju pašizolēšanās un karantīnas, ir slēgtas skolas, kultūras iestādes un daudzi veikali, kā arī aizliegtas pulcēšanās, cilvēki aizvien vairāk pievēršas internetam, lai nomāktu garlaicību.

Tīmekļa darbību palēnina milzīgie augstas izšķirtspējas datņu izmēri "Netflix", "Disney Plus", "Hulu", HBO un "Amazon" piedāvātajos pakalpojumos, brīdināja Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus un digitālās ekonomikas komisārs Tjerī Bretons.

"Tāldarbība un straumēšana daudz palīdz, bet infrastruktūra var būt noslogota," teikts Bretona ceturtdienas tvītā, kurā viņš aicināja tiešsaistes platformas pāriet uz straumēšanu ar standarta, nevis augstu izšķirtspēju.