"Tas bija slikti" - Bils Klintons pirmo reizi atkāti runā par sakaru ar Moniku Levinsku
foto: AFP/Scanpix
Bils Klintons un Monika Levinska.
Slavenības

"Tas bija slikti" - Bils Klintons pirmo reizi atkāti runā par sakaru ar Moniku Levinsku

Jauns.lv

Bijušais ASV prezidents Bils Klintons pirmo reizi atklāti komentējis savu sakaru ar Moniku Levinsku, vēsta "CNN". Par to Klintons izteicies dokumentālajā filmā par savu sievu Hilariju Klintoni - "Hillary".

"Tas bija slikti" - Bils Klintons pirmo reizi atkā...

Klintons 1998.gadā tika attaisnots par melošanu izmeklētājiem saistībā ar Moniku Levinsku. "Tas, ko es darīju bija slikti, bet tas nebija tā, kā es domāju, padomāsim par visstulbāko lietu, ko es, iespējams, varētu darīt un darīju," filmā saka Klintos.

"Jūs esat piedalījies 15 raundu cīņā, kas tika pagarināta līdz 30 raundiem, un te ir kas tāds, kas uz kādu laiku atņem tev prātu. Visiem dzīvē gadā spiediens, vilšanās un šausmas, bailes vai kas cits, tās bija lietas, ko es darīju, lai tiktu galā ar stresu," par dēkas iemesliem sacīja Klintons.

Levinskai toreiz bija 22 gadi. Klintona sakars ar Levinsku bija galvenais apspriešanas temats 90.gados, kad prezidents noliedza afēru. Tomēr vēlāk atzinās "nepiedienīgi intīmā fiziskā kontaktā" ar jauno sievieti.

Levinska uzskata, ka viņas attiecības ar bijušo prezidentu notika pēc abpusējas vienošanās, bet tāpat viņa tās nodēvēja par "rupju varas ļaunprātīgu izmantošanu". Viņa norādīja, ka tolaik neizprata iespējamās sekas un nožēlo šo dēku.

Filmā Klintons saka, ka jūtas "briesmīgi", ka Monikas dzīvi noteikušas šīs abu attiecības. "Gadiem ejot es skatījos, kā viņa atgūst atpakaļ savu dzīvi," sacīja bijušais ASV prezidents.

Tikmēr pati Klintone par šo vīra dēku sacīja: "Es pieņēmu lēmumu palikt ar vīru. Es domāju daži cilvēki domāja, ka izdarīju pareizo izvēli un citi domāja, ka pieņēmu nepareizo," sacīja Hilarija, piebilstot, ka sākotnēji uzzinot par romānu, pret Bilu izjutusi vienīgi riebumu.