Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Tūristiem Sāremā rāda nepareizo Sipenieces māju
foto: Publicitātes foto
Baiba Sipeniece-Gavare jokojot solījusi mājas saimniekam iedot savu foto, lai var saražot tūristiem suvenīrus.
Slavenības

Tūristiem Sāremā rāda nepareizo Sipenieces māju

Jauns.lv / LETA

Raidījumu vadītāja un joku plēsēja Baiba Sipeniece-Gavare vasaras pavada Sāremā salā. Nesen Baiba uzzinājusi, ka viņas patvērums igauņu salā kļuvis par tūrisma objektu.

Tūristiem Sāremā rāda nepareizo Sipenieces māju...

“Tā ir mana vīra vecāku māja. Padomju laikā, kad Sāremā sala, pateicoties krievu armijas bāzēm, vēl bija slēgta teritorija, ar kādas igauņu draudzenes palīdzību vīra vecāki ieguva atļauju viņas dzimtas mājā pavadīt vasaras,” intervijā žurnālam Ir atklāj Sipeniece-Gavare.

Turp vasarās brauc visi Gavari, un Baibai šī vieta ir kā Dieva zeme, jo tur ir klusums, tīra vide, un viņa tur nav Sipeniece, bet “vienkārši kaut kāda latviešu vasarniece”.

Nesen Baiba no draudzenes mātes uzzinājusi, ka Latvijas tūrisma firma Impro, vedot ekskursijās pa Sāremā, kā vienu no apskates vietām piedāvā Baibas Sipenieces-Gavares vasaras māju.

Nevienu tūristu viņa gan tur nav redzējusi, un pie vainas nav intereses trūkums. Izrādās, ceļotājiem rāda pavisam citu māju pie jūras, kamēr īstā atrodas iekšzemē un nav viegli atrodama.

“Tas nabaga igauņu vīriņš jau kuro vasaru brīnās, kāpēc pie viņa sētas piestāj tūristu autobusi un visi fotografē māju. It kā nejūtas traucēts, tomēr mulst,” smej Baiba, kura pa jokam igaunim teikusi, ka iedos savu foto, lai viņš var saražot atslēgu piekariņus, magnētus un citus suvenīrus, ko pārdot, – vismaz  atlēks kāds labums.