foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Britu tauta var būt mierīga - Kamilla neliks dēvēt sevi par karalieni, kad Čārlzs kāps tronī
Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla.
Slavenības
2020. gada 3. marts, 06:51

Britu tauta var būt mierīga - Kamilla neliks dēvēt sevi par karalieni, kad Čārlzs kāps tronī

Jauns.lv

Jautājums par to, vai Kornvolas hercogiene Kamilla kļūs par karalieni pēc tam, kad viņas vīru princi Čārlzu kronēs par karali, gadiem ilgi satraucis britu prātus. Tagad viņi paši snieguši uz to atbildi.

foto: Eddie Mulholland-Telegraph/ POOL/ Vida Press
Hercogiene Kamilla nekad neesot kārojusi pēc karalienes titula, apliecina karaļnams.

Lielākā daļa britu, kas aizvien gaišā atmiņā tur princeses Diānas piemiņu, nespēj pieņemt, ka hercogieni Kamillu nākotnē vajadzētu dēvēt par karalieni. Vieni gan atgādina, ka Viņas Majestāte karaliene Elizabete II devusi vecākajam dēlam atļauju precēt Kamillu tikai ar noteikumu, ja viņa nebūs karaliene. Citi savukārt apgalvo, ka tad, kad Čārlzam pienākšot vara, viņš šo solījumu mātei veikli apiešot. Lai kādas klīstu valodas, Velsas princis un Kornvolas hercogiene pirmo reizi paši personīgi komentējuši šo jautājumu, apliecinot, ka hercogiene Kamilla nevēlas būt karaliene un šo titulu nekad neiegūs.

Kornvolas hercogienes Kamillas 10 gadi karaļnamā

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla 2015. gadā atzīmē kāzu 10. gadadienu. Pa šiem gadiem agrāk tik nīstā Kamilla ...

gallery icon
64

Pēdējā laikā britu karaļnamā drāmas pietiek: karaliene esot “emocionāli un fiziski” pārgurusi Harija un Meganas sāgas dēļ; skandalozā draudzība ar Džefriju Epšteinu mudinājusi princi Endrū atkāpties no pienākumiem; Harijs un Megana savā jaunākajā publiskajā paziņojumā norādījuši, ka citi titulēti karaliskās ģimenes pārstāvji (sveiciens princesēm Beatrisei un Eiženijai!) brīvi nodarbojas ar komercdarbību, bet viņiem neviens nav izvirzījis prasību atteikties no vārda “karalisks”.

Nesen arī karalienes mazdēls Pīters Filips paziņojis par lēmumu šķirt 12 gadus ilgušo laulību ar kanādieti Otumu Filipu. Par šķiršanos paziņojis arī karalienes māsas Margarētas dēls grāfs Deivids Ārmstrongs-Džounss un viņa sieva Serēna. Pāris bija precējies 26 gadus.

Hercogiene Kamilla apmeklē labdarības organizāciju “Project Hospice”

gallery icon
13

Šajā laikā, kad negācijas britu karaļnamā seko viena otrai, Kornvolas hercogiene Kamilla ar savu vēstījumu nomierinājusi vismaz daļu satraukto britu prātu: nē, viņa nākotnē netīko pēc karalienes titula. Kad viņas vīrs princis Čārlzs kāps Lielbritānijas tronī, Kamilla nebūs jādēvē par karalieni.

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla

gallery icon
18

Kāpēc Klārensa nams (Čārlza un Kamillas oficiālā rezidence Londonā) tieši tagad izvēlējies nākt klajā ar šādu paziņojumu, nav skaidrs, taču pārstāvis izdevumam “Daily Star” apliecinājis: “Hercogiene vēlas būt zināma kā princese konsorte pēc tam, kad princis kāps tronī.”

Princis Čārlzs un Kamilla kāzu dienā

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla kāzu dienā 2005. gada 8. aprīlī.

gallery icon
3

Parasti dzīvesbiedre pēc vīra kronēšanas par karali manto “karalienes konsortes” titulu. Taču jau 2005. gadā, kad Čārlzs un Kamilla apprecējās, Kornvolas hercogiene darīja zināmu, ka viņas mērķis neesot nākotnē iemantot karalienes titulu.

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs.

gallery icon
19

Turklāt nākamo vismaz divu gadu laikā karaliene Elizabete II neplāno atkāpties no troņa, līdz ar to Kamillai vēl kādu laiku nav jāraizējas par to, kāds būs viņas nākamais tituls.

Karalienes prasība

2005. gadā, kad Velsas princis Čārlzs un Kamilla Pārkere Boulza apprecējās, tika paziņots, ka viņa neiegūs augstāko titulu. Runā, ka princim Čārlzam par to nācies piekāpties mammai, lai karaliene dotu svētību dēla laulībai ar Kamillu, jo viņa jau sen bijusi kategoriski noskaņota pret to, ka šo sievieti kādudien varētu saukt par „karalieni”.

foto: Dutch Press Photo/WENN.com/Vida Press
Karaliene Elizabete II ar vecāko dēlu Velsas princi Čārlzu un viņa sievu Kornvolas hercogieni Kamillu.


Kamillas reputācija jau sen bija aptraipīta, jo princim Čārlzam ar viņu bija dēka laikā, kad viņš bija precējies ar princesi Diānu.

Mammas vēlmi varētu apiet

Lai gan Čārlzam ir vienošanās ar mammu karalieni Elizabeti II, un sabiedrības viedoklis par Kamillu bieži vien ir nesaudzīgs, pirms diviem gadiem klīda runas, ka tad, kad Velsas princis kļūšot par karali, viņš tomēr varētu izmantot savu varu un pasludināt sievu par karalieni Kamillu. Interneta portāls „The Daily Beast” secinājis, ka aizvadīto desmit gadu laikā Čārlzs pielicis daudz pūļu, lai „mēģinātu atkāpties no reiz dotā solījuma”.

Princis Čārlzs un Kamilla

Princis Čārlzs un Kamilla.

gallery icon
30

„Viņš Troņa padomei darīs zināmu lēmumu par sevis pieņemto karaļa vārdu, bet pēc tam autoritatīvi paziņos, ka sieva turpmāk dēvējama par karalieni Kamillu,” portālam izteicies kāds vārdā nenosaukts ziņu avots.

Kamillas Pārkeres Boulzas bērni

Kamillas Pārkeres Boulzas bērni.

gallery icon
35

Arī karaliskā biogrāfe Penija Džunore portālam apliecinājusi, ka Čārlzs, visticamāk, varētu tā rīkoties: „Man ir tāda sajūta, ka viņš vienmēr gribējis, lai viņa būtu karaliene.”

Princis Čārlzs un Kamilla austeru ēšanas festivālā

gallery icon
7

Klārensa nama jaunākais paziņojums gan apstrīd šāda viedokļa patiesumu, liekot noprast, ka šādām baumām nav ne mazākā pamata.

Kamilla Pārkere-Boulza sarīko pilī pasākumu slimu bērnu priekam

Kā ik gadus, prinča Čārlza sieva Kornvolas hercogiene Kamilla Klārensa namā Londonā aicinājusi slimus un nedziedināmi slimus bērnus, lai kopā ...

gallery icon
11

Interneta portāls „The Daily Beast” prognozē: ja nu tomēr Kamilla kļūšot par karalieni, sabiedrības reakcija, iespējams, nebūšot tik nosodoša, kā baidās karaļnams, – taču, ja Čārlzs to paveikšot aplinkus, tad gan tauta viņam, visticamāk, to nepiedos.