Seriāla "Stranger Things" filmēšana Viļņas cietumā

Bijušajā Viļņas Luķišķu cietumā piektdien sākta pasaulē populārā straumēšanas kompānijas "Netflix" seriāla "Stranger Things" filmēšana.

gallery icon
59
Kino
2020. gada 14. februāris, 12:28

FOTO: Viļņas cietumā sākta "Netflix" seriāla "Stranger Things" filmēšana

Jauns.lv / LETA

Bijušajā Viļņas Luķišķu cietumā piektdien sākta pasaulē populārā straumēšanas kompānijas "Netflix" seriāla "Stranger Things" filmēšana.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Līgums ir parakstīts, filmēšana sākas šodien un norisināsies visu nedēļas nogali," ziņu aģentūrai BNS apliecinājis tieslietu ministrs Elvins Jankevičs. 

Gatavošanās seriāla ceturtās sezonas filmēšanai un iekārtu montēšana Luķišķu cietuma teritorijā sākās jau drīz pēc gadumijas.

Kā norāda Viļņas kino birojs, kas pārzina kinoindustriju Lietuvas galvaspilsētā, pērn slēgtais Luķišķu cietums, no kura ieslodzītie tika pārvesti uz citām soda izciešanas vietām, piesaistījis lielu ārvalstu kino veidotāju interesi.

Lietuva pēdējo gadu laikā sekmīgi piesaistījusi pasaules kinoindustrijas uzmanību gan ar nodokļu atvieglojumiem, gan ekskluzīvu filmēšanas vietu piedāvājumu. Šo interesi sekmējis arī Viļņas kino biroja un Lietuvas varasiestāžu devums iespēju reklamēšanā.

Pagājušajā gadā Viļņā tika filmēts "Netflix" oriģinālseriāls "Young Wallander", pasaulē ar panākumiem rādīts ASV telekanāla HBO seriāls "Černobiļa", kas filmēts Viļņā un Visaginā.