foto: ddp/INTERTOPICS/Photoshot / Vida Press
Karalienes Elizabetes II mazdēls šķiras no sievas
Karaliene Elizabete II ar vecāko mazdēlu un viņa sievu.
Slavenības
2020. gada 12. februāris, 07:50

Karalienes Elizabetes II mazdēls šķiras no sievas

Jauns.lv

Karalienes Elizabetes II mazdēls Pīters Filips šķīries no savas kanādiešu sievas, ar kuru laulībā nodzīvoti 12 gadi, - informē britu laikraksts “The Sun”.

Pītera un Otumas Filipu ģimene

gallery icon
36

Lielākais britu bulvārpreses izdevums “The Sun” informē, ka Lielbritānijas monarha vecākais no astoņiem mazbērniem bijis “dziļi satriekts”, kad viņa sieva Otuma paziņojusi par vēlmi šķirt laulību.

Pīters un Otuma Filipi apprecējās 2008. gadā un ir vecāki divām meitām – Savannai (9)  un Ailai (7). Bakingemas pils norādījusi, ka nekomentēs šķiršanos, jo tas ir privāts un dziļi personisks jautājums.

foto: Vida Press
Karaliene esot ārkārtīgi sarunāta par mazdēla un viņa sievas šķiršanos.

Karalienes meitas princeses Annas dēls Pīters Filips (42) ir 15. rindā uz Lielbritānijas troni, un viņam nav karalisko titulu. Pīters ar Otumu (41) iepazinās 2003. gadā Monreālas Grand Prix sacensībās. Viņš tolaik strādāja Formulas 1  “BMW Williams” komandā, savukārt Otuma rūpējās par šīs komandas izmitināšanu Monreālā.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Princese Anna ar dēlu Pīteru Filipu un vedeklu Otumu.

Pītera un Otumas kāzas rīkoja karalienei piederošajā rezidencē Vindzorā, netālu no Londonas. Turpat, kur dažu pēdējo gadu laikā laulājušies vairāki britu karaliskie pāri, to skaitā arī karalienes mazdēls princis Harijs un viņa amerikāņu sieva Megana.

foto: action press/ Vida Press
Pīters Filips un Otuma Kellija kāzu dienā.

Filipam nav karaliskā titula, viņš dzīvo ikdienišķu dzīvi, prom no rampu gaismām. Tiesa, viņš bija atbildīgais par grandiozo ielu ballīti pie Bakingemas pils, ko 2016. gadā organizēja par godu karalienes 90. dzimšanas dienai.

foto: ddp/INTERTOPICS/Photoshot / Vida Press
Pīters Filips ar sievu Otumu un viņa māsa Zāra ar vīru Maiku Tindalu.

“The Sun” raksta, ka Viņas Majestāte būs ļoti saskumusi, uzzinot par Pītera un Otumas šķiršanos, kas seko nepatīkamu notikumu virknei: Harijs un Megana paziņoja par aiziešanu no karaļnama; karalienes dēls princis Endrū atkāpās no oficiālajiem pienākumiem saistībā ar skandālu, kurā viņu vainoja draudzībā ar seksuālos noziegumos apsūdzēto amerikāņu finansistu, nelaiķi Džefriju Epstīnu.

“Karaliene, visticamāk, domā, par ko viņai tagad tas viss...,” kāda vārdā nenosaukta karaļnama pārstāvja vārdus citē izdevums “The Sun”.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Pīters un Otuma Filipi ar meitām Savannu un Ailu.

“Pīters Filips vienmēr bijis viņas favorīts. Princis Filips un viņa būs ārkārtīgi sarūgtināti par šķiršanos, it īpaši tagad, kad šī vēsts seko tik daudziem citiem negatīviem jaunumiem. Tas mudina uz jautājumu, kas gan sekos nākamais.”

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press