Mūzika
2020. gada 1. februāris, 23:55

"Muzikālajā bankā" noskaidrota aizvadītā gada vērtīgākā Latvijas dziesma

Jauns.lv

Šovakar Daugavpils Olimpiskajā centrā noskaidrots "Latvijas Radio 2" aptaujas "Muzikālā banka" uzvarētājs - par to ceturto reizi kļuvis Dons, kurš šoreiz triumfējis ar skaņdarbu "Es nāktu mājās".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dons skatītāju un žūrijas kopīgajā vērtējumā apsteidza otro vietu ieguvušo "Triānas parka" un Intara Busuļa dziesmu "Kamēr", tikmēr trešā vieta – "Singapūras satīnam" (pied. Horenam Stalbem) un viņu skaņdarbam "Piededzini mann".

foto: Andrejs Strokins
Dons uz Daugavpils Olimpiskā centra skatuves.

Šogad "Muzikālā banka" svin savu savu jubilejas 20 gadu un šajā laikā vislielākos panākumus bija guvusi "Prāta vētra", kas līdz šim bija triumfējusi četras reizes, tomēr nu viņus noķēris arī Dons, kuram tagad arī šis bija ceturtais panākums. Artūrs Šingirejs iepriekš vērtīgākās dziesmas titulu bija ieguvis arī ar dziesmām  “Signāls”, “Pēdējā vēstule” un “Pāriet bailes” (visi panākumi laikā no 2012. līdz 2014. gadam).

"Muzikālās bankas 2019" finālšovs Daugavpilī

Sestdien, 1. februārī Daugavpils Olimpiskajā centrā notiek "Latvijas Radio 2" aptaujas "Muzikālā banka" fināls. Par labākās dziesmas titulu finālā cīnās ...

gallery icon
208

"Muzikālās bankas" finālšovs jau otro gadu norisinājās Daugavpilī, kas aizvietojusi ilggadējo norises vietu Ventspils Olimpisko centru.

"Muzikālā bankas 2019" finālšova norisei Daugavpils dome piešķīrusi aptuveni 60 000 eiro, informēja domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis (Latgales partija).

"Muzikālās bankas 2019" finālšova aizkulises un apbalvošana

Sestdien, 1. februārī Daugavpils Olimpiskajā centrā notiek "Latvijas Radio 2" aptaujas "Muzikālā banka" fināls. Par labākās dziesmas titulu finālā cīnās ...

gallery icon
134

Pēc „Muzikālās Bankas 2019” noslēguma ceremonijas finālbalsojuma, šī gada klausītāju iemīļotākās dziesmas sarindojušās sekojoša secībā:

1. ES NĀKTU MĀJĀS – Dons
2. KAMĒR – Triānas parks un Intars Busulis
3. PIEDEDZINI MANN – Singapūras Satīns un Horens Stalbe
4. SĀC AR SEVI –Musiqq
5. TE SAULE AUST – Instrumenti un Prāta Vētra
6. KAMĒR VIEN MĒS ESAM – Markus Riva un Dināra Rudāne
7. CILVĒKS – Ivo Fomins
8. DZĪVOT CITĀDĀK– Aminata un Tautumeitas
9. BUNGĀDIŅAS – Aija Andrejeva
10. ES GĀJU PAR TĀLU – Katō
11. TIK SKAĻI – Neon Saturdays un Reiks
12. TĀS VĒL NAV BEIGAS – Dzelzs vilks
13. MAIGA VARA – Aminata
14. ES VARU BŪT TĀ –Patrisha
15. UZMĀCĪGA MELODIJA (MANI) – Astro’n’out

"Muzikālā banka" ir "Latvijas Radio 2" radio šovs, kurā katru gadu ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Ik gadu "Muzikālās bankas" aptauja noslēdzas ar apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbus radio klausītāji un žūrija novērtē visaugstāk.