foto: Mārtiņš Ziders
Samantai Tīnai vairs nav gudrības zobu
Samanta Tīna ceļā uz žilbinošu smaidu.
Slavenības
2020. gada 31. janvāris, 06:27

Samantai Tīnai vairs nav gudrības zobu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Ne visas slavenības ir apdāvinātas ar perfektu smaidu vai dabas dotiem žilbinoši baltiem zobiem, un daudzi nojauš, ka pie viņu izskata piestrādājuši talantīgi zobārsti. Izrādās, gada pirmais mēnesis mūziķiem ir īstais laiks, lai apmeklētu zobārstu, jo uzstāšanos ir krietni vien mazāk.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", dziedātāja Samanta Tīna Poļakova šo gadu iesākusi, turpinot piepildīt savu sapni par perfektu smaidu. Viņa „atvadījusies” no četriem gudrības zobiem, kuru izņemšanai bija nepieciešama operācija.

foto: no "Instagram"

„Šāds lēmums – izoperēt gudrības zobus – tika pieņemts pēc zobārstu ieteikuma, jo mani četri gudrības zobi nebija izauguši, bet gan „paslēpušies” smaganās. Pirmos divus zobus izoperēja pagājušā gada nogalē, bet otros – jau jaunajā gadā. Teikšu godīgi, viegli tas nebija, tā bija īsta ķirurģiska iejaukšanās, pēc kuras bija nepieciešams atlabšanas periods. Arī vizuāli pēc operācijas neizskatījos īpaši skaisti, bija piepampusi teju puse sejas. Izejot ārā, valkāju sejas masku. Ne visiem paskaidroju, ka man izoperēti zobi, tāpēc daudzi bija pārsteigti, mani redzot šādā izskatā. Februārī, kad viss būs sadzijis, man tiks liktas kapes, kas periodiski būs jāmaina,” skaidro dziedātāja.

Samanta nenoliedz, ka viņas profesijā nevainojams smaids ir ļoti nepieciešams. „Esmu ceļā uz perfektu smaidu. Man ir svarīgi, lai pati justos labi. Sākotnēji pie zobārsta gāju ar citu jautājumu, jo pati domāju, ka man ir perfekti zobi. Jau šīs vasaras beigās mani zobi būs pilnībā taisni,” smaidot atzīst Samanta.

„Tos, kas satraukušies, redzot mani ar īpašo sejas masku, un prāto, vai es gadījumā neesmu veikusi kādu plastisko operāciju, varu nomierināt. Līdz šim neesmu to darījusi, neesmu arī veikusi kādas injekcijas vai lietojusi botoksu. Mani daba apveltījusi ar labu sejas ādu un pilnīgām lūpām, bet, ja kādreiz dzīvē jutīšu vajadzību pēc kādiem uzlabojumiem, neatteikšos,” nosaka Samanta Tīna.

Tāpat janvāri kā mēnesi, kad ar nopietnu lūgumu vērsties pie zobārsta, izmanto citi sabiedrībā zināmi ļaudis:

Kašera smaids būs no tīra porcelāna

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kašers.

Pasākumu organizators Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers atzīst, ka sapni par perfektu smaidu lolojis jau sen: „Mans darbs ir saistīts ar skatuves dzīvi, un tālab man jāizskatās nevainojami.”

„Sākotnējais mērķis, apmeklējot zobārstu, bija darīt visu nepieciešamo, lai zobus iztaisnotu, tālab divus gadus nēsāju breketes. Vēlamais rezultāts tomēr nebija panākts, tāpēc man ieteica nēsāt kapītes. Tas ir cits veids, kā panākt, lai pēc kāda laika zobi būtu taisni. Kad zobi būs iztaisnoti, uz tiem tiks uzlikti porcelāna venīri,” stāsta Kašers, piebilstot, ka šī zobu estētiskā skaistuma plāna īstenošana nemaksājot lēti.

Kaspars arī atklāj, ka ikdienā nākas krietni vien piedomāt, lai zobu taisnojošās kapītes nenozustu, bet atrastos mutē un pildītu savu funkciju. „Tām mutē jābūt 23 stundas diennaktī. Drīkstu izņemt tikai uz stundu, kad ēdu. Man, protams, ir diezgan sarežģīti šo nosacījumu ievērot, jo bieži vien darba vajadzībām ir filmēšanas, tad es šīs kapītes izņemu, jo tās apgrūtina runāšanu. Grūtākais ir atcerēties tās atlikt atpakaļ. Citreiz pat aizmirstu, kur tās nolieku. Desmit reizes meklēju, kur tās ir, bet patiesībā tām būtu jābūt manā mutē, lai tie zobi taisnotos,” par savu aizmāršību pasmej Kašers.

Rudāne sakrājusi naudu zobu implantiem

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Diāna Rudāne.

Dziedātāja Dināra Rudāne saviem sekotājiem sociālajos tīklos pavēstījusi, ka beidzot saņēmusies ielikt zobu implantus. Dziedātāja vēl vasarā dalījās ar iespaidiem par zobu implantiem un noteica, ka jāsāk krāt naudu. „Jāatzīstas, ka diezgan neparastas izjūtas, kad ar āmuriņu iedzen naglas žoklī. Un klāt vēl no bērnības līdzi nākošās bailes no zobārstiem,” tā Dināra, piebilstot, ka selfiju gan vēl neesot gatava publiskot.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!