Slavenības
2020. gada 12. janvāris, 06:38

Kristīne Krūze-Hermane pēc aktrises profesijas neskumst

Marta Martinsone

Jauns.lv

Jaunā Rīgas teātra galvenā režisora Alvja Hermaņa sieva, aktrise un režisore Kristīne Krūze-Hermane jau otro gadu studē psiholoģiju. Žurnālam "Kas Jauns" viņa pastāstījusi, kāda ir dzīve ārpus ierastās vides – teātra.

Kristīne atzīst – esot pilna laika studentei, laika ritējums ir pavisam cits. „Saspringtākā bija pagājušā gada nogale, pirmssvētku laiks. Tas man bija īsts pirmssvētku ārprāts – sesijas laiks taču. Vēl man abiem puikām decembrī ir dzimšanas dienas, un vienmēr šķitis, ka decembris ir tas trakākais gada mēnesis. Bērniem arī eglītes bērnudārzos, skolās, visa kā tad ir tik daudz...“ viņa saka, smejot, ka ir diezgan aizmāršīga un cenšas saglabāt mieru, lai paspētu plānoto izdarīt. „Taču es nemāku tā strikti plānot un, ja kaut ko nepagūstu, saprotu – sevi šaustīt nav jēgas. Nolieku to pātagu malā un samierinos ar realitāti.“

Taujāta par jaunā gada apņemšanos un plāniem, Kristīne atbild: „Es turpināšu studijas. Tagad manas prioritātes ir mācības un bērni. Nestrādāju, un ilgu pēc darba man nebūt nav."

"Gribētos darboties kā režisorei, bet šobrīd nav ne materiālo, ne emocionālo resursu, lai ko tādu realizētu,“ paskaidro Kristīne.

Arī pēc teātra vides viņa neilgojas. „Tagad man sanākusi interesanta vides maiņa,“ tā Krūze-Hermane. „Mācos pilna laika klātienē, mani kursa biedri nupat vēl bija vidusskolnieki – tā ka esam ar manāmu gadu starpību. Jā, ir arī daži tādi dinozauri kā es, bet pārsvarā jau tomēr kursā ir jaunieši.“