foto: Ekrānuzņēmums
Franču komiķa video, kurā tēvs viņa dēlam uzdāvina Hitlera manifestu, uzspridzina internetu
Mazais zēns no vectēva dāvanā saņēma Hitlera manifestu "Mein Kampf".
Trakā pasaule
2020. gada 4. janvāris, 18:43

Franču komiķa video, kurā tēvs viņa dēlam uzdāvina Hitlera manifestu, uzspridzina internetu

Jauns.lv

Ziemassvētku laikā franču humorista "Instagram" ievietotais videoklips tika pārpublicēts bez atsauces un konteksta, tāpēc daudzi nodomāja, ka tas ir īsts.

Videoklips, kurā redzams mazs zēns, kurš Ziemassvētkos dāvanā saņem Ādolfa Hitlera grāmatas "Mein Kampf" kopiju nevis "Minecraft" videospēli, bija iestudēts joks, kurš izpelnījās milzīgu popularitāti pēc tam, kad sociālo tīklu lietotāji to pārpublicēja bez atsauces un konteksta.

foto: Ekrānuzņēmums
Mazais zēns no vectēva dāvanā saņēma Hitlera manifestu "Mein Kampf".

Humorists Jans Stots franču laikrakstam "20 Minutes" stāstīja, ka izveidojis klipu, lai uzjautrinātos par skaņas līdzību starp videospēles nosaukumu un nacistu manifestu.

"Pirms trim gadiem, mēs manam krustdēlam uzdāvinājām "Minecraft" spēli, un es nodomāju: "Tas ir smieklīgi, jo skan līdzīgi kā "Mein Kampf"," sacīja Stots.

"Tāpēc šogad es izdrukāju "Mein Kampf" grāmatas vāka kopiju un uzlīmēju to uz Žila Verna grāmatas, un nofilmēju video," skaidro humorists.

Video redzams, ka zēns Ziemassvētkos atver vectēva dāvanu, kamēr Stots to visu filmē. Kad zēns noņem iesaiņojuma papīru, lai atklātu, ka dāvanā saņēmis "Mein Kampf" grāmatu. Ja ieskatās ciešāk, tad var redzēt, ka patiesībā tas ir tikai grāmatas vāka attēls, kas uzlīmēts uz cita grāmatas.

foto: Ekrānuzņēmums
Franču humoristam izdevās joks ar "Minecraft" un "Mein Kampf" skaņas līdzību.

"Tas bija "Minecraft", ko viņš vēlējās," Stots vēršas pie sava tēva.

"Bet viņš man teica "Mein Kampf"," atbild vecais vīrietis.

"Nē, tēt, viņš teica "Minecraft"," vēl filmējot, Stots paņem grāmatu un paskaidro, ka "Minecraft" ir videospēle, pirms viņš apjucis iziet no istabas, domājams, lai izmestu grāmatu.

"Mein Kampf" jaunā izdevuma pirmā tirāža jau izpārdota; tiks drukāta jauna

gallery icon
13


Sākotnēji video tika ievietots Stotsa "Instagram story".

Nākamajā dienā viņš saprata, ka viens no viņa sekotājiem to ir pārpublicējis "Sanapchat" bez jebkādas atsauces. Stots pēc tam šo video ievietoja "Instagramā" un savā oficiālajā "Facebook" lapā.

Vēlāk tajā pašā dienā video jau nokļuva "Twitterī", nenorādot atsauci uz humoristu. Tas izskatījās tā, it kā iestudētais notikums būtu bijusi īstenība. Francijā un Spānijā šis klips piedzīvoja milzīgu popularitāti, un tas bija skatīts vairāk nekā miljons reižu.

Intervijā laikrakstam Stots pastāstīja, ka viņš šo video nav veidojis ar nolūku, lai kādu maldināt, un uzsvēra, ka, ja tam būtu bijusi atsauce, skatītāji būtu pamanījuši, ka viņš ir komiķis, tādējādi saprotot, ka tas ir iestudēts.