foto: LETA
Ineses Galantes Ziemassvētku koncertos varēs dzirdēt franču komponista Guno pirmatskaņojumu
Inese Galante ielūdz klausītājus uz "Ziemassvētku prelūdijām".
Mūzika
2019. gada 4. decembris, 23:45

Ineses Galantes Ziemassvētku koncertos varēs dzirdēt franču komponista Guno pirmatskaņojumu

Jauns.lv / LETA

Rīgas Doma baznīcā 14.decembrī plkst.15 un plkst.19 izskanēs Ineses Galantes fonda koncerti "Ziemassvētku prelūdija", kurā pirmatskaņojumu piedzīvos franču komponista Šarla Fransuā Guno skaņdarbi, informēja koncertu organizatoru pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Klasiskās mūzikas koncertos "Ziemassvētku prelūdija" būs dzirdami ne tikai Guno skaņdarbi, bet arī tradicionālās svētku melodijas. Uz skatuves kopā ar Inesi Galanti uzstāsies kontrtenors Sergejs Jēgers, pianists Andrejs Osokins, komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs, Jāzepa Mediņa mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, kā arī konkursa Ineses Galantes talanti laureāti un tādi izpildītāji kā Līga Griķe, Reinis Tomiņš un Rūdolfs Miķeļsons.

Kā norādīja Galante, koncerta apmeklētāji varēs noklausīties vairākus pirmatskaņojumus. Latviešu ērģelnieks Kalējs, ar kuru kopā Galente veidojusi koncerta programmu, pirms vairākiem gadiem Parīzē atklāja "aizmirstus dižā franču komponista" darbus. "Tie gaidīja īsto brīdi: koncertā "Ziemassvētku prelūdija" mēs pirmo reizi izpildīsim šīs unikālās kompozīcijas," pavēstīja Inese Galante.

Kalējs akcentēja, ka viens no neparastākajiem atradumiem bijis Guno skaņdarbs "Ave Verum". Kompozīciju jauktajam korim un klavierēm koncertā izpildīs variantā, kas bija publicēts 19.gadsimta beigās.

"Tāpat ļoti interesants būs Ineses Galantes un Sergeja Jēgera duets, kas skatītājiem dziedās brīnišķīgo Guno "Santa Maria". Daudzi no franču ģēnija skaņdarbiem, kurus mēs iekļāvām programmā, uz lielās skatuves tiks atskaņoti pirmo reizi ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē," pastāstīja Kalējs.

Koncertus organizē Ineses Galantes fonds. Biļetes uz koncertiem "Ziemassvētku prelūdija" var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.

Ineses Galantes un draugu koncerts “Ziemassvētku prelūdija” Doma baznīcā

Ineses Galantes un draugu koncerts “Ziemassvētku prelūdija” Doma baznīcā.

gallery icon
47