Reiņa Sējāna un Jāņa Šipkēvica koncerts "Lielajā dzintarā"

2019. gada 30. novembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” publika baudīja grupas "Instrumenti" puišu Reiņa Sējāna un Jāņa Šipkēvica mūziku, kas ...

gallery icon
Mūzika
2019. gada 2. decembris, 15:18

FOTO: Liepājas publiku sajūsmina "Instrumentu" puiši Sējāns un Šipkēvics

Jauns.lv

30. novembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” publika baudīja grupas "Instrumenti" puišu Reiņa Sējāna un Jāņa Šipkēvica mūziku, kas šajā vakarā piedzīvoja nepieredzētu plašumu un jaudu un saņēma arī nepārprotamu publikas atzinību – stāvovācijas.

“Vakars, ko neaizmirst!” – tā pēc uzstāšanās koncertu komentēja paši “Instrumenti”.

Koncertā varēja baudīt šo abu mūziķu individuālās daiļrades – pirmajā daļā skanēja Reiņa Sējāna mūzika, tostarp arī fragmenti no viņa 2016. gadā tapušā baleta viencēliena “Vārna”, savukārt otrajā daļā Jāņa Šipkēvica skaņdarbi un viņa aranžētās Imanta Kalniņa dziesmas. Koncerta noslēgumā, protams, neiztika arī bez Reiņa un Jāņa kopprojekta “Instrumentu” skaņdarbiem, kas šoreiz atklājās simfoniskā orķestra ietērpā.

Uz skatuves kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un “Instrumentiem” kāpa arī diriģents Kaspars Ādamsons, dziedātāja Maija Sējāne, ģitārists Matīss Čudars un sitaminstrumentālists Anrijs Grīnbergs. Orķestrāciju autors – Andris Sējāns.

Liepājas Simfoniskais orķestris, kas veidojis ne vienu vien programmu kopā ar Latvijā populāriem rokmūziķiem un grupām, ar grupas “Instrumenti” mūziķiem ar lieliem panākumiem jau pirms diviem gadiem koncertēja Cēsīs.