foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Esmu sagājusi mammā!” - Kristīne Nevarauska piepildījusi sapni par ģimeni
Šā gada sākumā apprecoties, aktrise gan paturēja savu, gan pieņēma vīra uzvārdu, un tagad viņa ir Kristīne Nevarauska-Atkočūne.
Slavenības
2019. gada 6. novembris, 06:18

"Esmu sagājusi mammā!” - Kristīne Nevarauska piepildījusi sapni par ģimeni

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Talantīgā Dailes teātra aktrise Kristīne Nevarauska (38) vasaras izskaņā kļuva par mammu dēlam, kurš dzimis viņas laulībā ar lietuviešu režisoru Rolandu Atkočūnu (57). Kristīne žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi, kāds ir šis dzīves periods, esot māmiņai.

Aktrise Kristīne Nevarauska dzīvē, teātrī un uz ekrāna

Aktrise Kristīne Nevarauska dzīvē, teātrī un uz ekrāna.

gallery icon
76

Par prioritātēm

Kristīne nedomājot atzīst, ka šoruden viņa tikai un vienīgi pilda jaunās mammas lomu. „Laiks no rīta līdz vakaram ir pakārtots mazulim, esmu „galīgā mammā”,” smaidot nosaka talantīgā Dailes teātra aktrise. Sapni par ģimeni – vīru un bērniem – aktrise loloja jau sen, vēl laikā, kad viņas mīļotais vīrietis bija aktieris Ģirts Ķesteris. Tolaik intervijās Kristīne neslēpa, ka profesionāli jūtas piepildīta, taču pietrūkst pamatīguma, nogruntēšanās privātajā dzīvē. „Vienīgais, ko es gribētu vēl savā dzīvē īstenot, ir ģimene,” pirms vairākiem gadiem atzina aktrise, kura nu ir gan precēta sieva, gan mazuļa māmiņa.

Pērn Kristīnei radošajā gaisotnē izveidojās dienesta romāns ar teju divdesmit gadu par viņu vecāko lietuviešu režisoru Rolandu Atkočūnu, drīz vien romantiskās jūtas pārauga nopietnās attiecībās un laulībā, kurā dzimusi abu kopīgā atvase.

Par atgriešanos Dailes teātrī

Kādu laiku Nevarauska, esot bērna kopšanas atvaļinājumā, uz skatuves nebūs manāma. Uz jautājumu, vai ilgojas pēc aktrises darba, Kristīne nešaubīgi atbild – šobrīd viņas prioritāte ir ģimene. „Bet noteikti teātrī atgriezīšos,” nosaka viņa. Pašlaik Kristīnes veikums redzams Andra Gaujas kaisles drāmā "Nekas mūs neapturēs", kas skatāma kinoteātros visā Latvijā. Gaujas otrā spēlfilma ir neparasti vizuāla, uzņemta pie leģendārajām Āraišu vējdzirnavām. Filmēts tika naktsmaiņās, iemūžinot neskaitāmus saules rietus un lēktus.

Kadri no Andra Gaujas filmas "Nekas mūs neapturēs"

Kadri no Andra Gaujas filmas "Nekas mūs neapturēs".

gallery icon
8

Taujāta par dalību filmā, Kristīne nedomājot atbild, ka gūta neatsverama pieredze: „Tas bija, kā filmēties amerikāņu kino. Darbs daudzu stundu garumā, pa naktīm. Nekad iepriekš nebiju aktrises darbu tik daudz darījusi nakts stundās. Naktīs strādājām, pa dienu gulējām. Taču arī tik daudz romantikas līdz šim nebiju redzējusi strādājot – no rīta saullēkti, vakaros saulrieti,” priecīgi atzīst Dailes teātra aktrise. Taujāta, vai, auklējot savu atvasi, seko līdzi norisēm ilggadējā darba vietā Dailes teātrī, kur, kā zināms, nupat noticis teju vai apvērsums, Kristīne atbild: „Es klusiņām vēroju, notikušajā neiesaistos...”

Filmas "Nekas mūs neapturēs" pirmizrāde

2019. gada 9. oktobrī "Kino Citadele" notika režisora Andra Gaujas spēlfilmas "Nekas mūs neapturēs" pirmizrāde.

gallery icon
110

Kristīne Nevarauska un Rolands Atkočūns Valda Liepiņa bērēs

Dailes teātra aktrise Kristīne Nevarauska un lietuviešu režisors Rolands Atkočūns režisora Valda Liepiņa bērēs 2017. gada 12. decembrī.

gallery icon
5