foto: no privātā arhīva
Mūziķis Atis Zviedris uzsācis cidoniju audzēšanas biznesu
Atis - cidoniju pavēlnieks.
Slavenības
2019. gada 23. septembris, 08:18

Mūziķis Atis Zviedris uzsācis cidoniju audzēšanas biznesu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Radio dīdžejs un grupas "Flame & The Rolltones" mūziķis, TV šova "Izklausies redzēts" dalībnieks Atis Zviedris un viņa sieva Anete uzsākuši cidoniju audzēšanas biznesu, raksta žurnāls "Kas Jauns".

„Sievas mammai pieder vairāki hektāri zemes. Jau kādus gadus ģimene sprieda par to, ko tur varētu audzēt, līdz nolēma, ka tās varētu būt cidonijas. Kādēļ tieši cidonijas? Tā, kā šī zeme atrodas 110 kilometru attālumā no Rīgas un katru dienu tur nevaram būt, izvēlējāmies ko tādu, kas negaršo meža dzīvniekiem,” skaidro Atis. Viņš stāsta, ka pirms biznesa uzsākšanas ir pieliktas lielas pūles, lai uzzinātu visu nepieciešamo par cidoniju audzēšanu. „Lasījām grāmatas, braucām ciemos pie citiem cidoniju audzētajiem, lai iegūtu zināšanas,” stāsta mūziķis.

foto: no privātā arhīva
Darba Atis nebīstas.

Taujāts, cik bieži nākas mērot ceļu uz cidoniju lauku, Atis saka: „Cidoniju audzēšanai sākotnēji pavasarī veltījām visas nedēļas nogales divu mēnešu garumā. Vēlāk jau varējām braukt retāk, lai apčubinātu krūmiņus un izpļautu zāli.” Viņš arī uzsver aizsāktā rūpala pozitīvās lietas. „Šī ir vēl viena nodarbe, kas saliedē ģimeni. Ir tik skaisti redzēt, ko mēs vēlamies un varam paveikt kopā.”

foto: no privātā arhīva
Arī mūziķa sievai Anetei rosīšanās cidoniju laukā nav svešs lauciņš.

„Šobrīd mums ir svaigas, sulīgas, dzeltenas, bioloģiski audzētas lielogu cidonijas, kuras nododam draugu, paziņu rokās. Tuvākie zina, ka iegūtos līdzekļus investēsim cidoniju lauku paplašināšanā," saka Atis. "Mūsu cidoniju augļus bauda daudzi cilvēki Latvijā, tostarp slavenības: dziedātāja Liene Šomase, aktieris Normunds Laizāns, cik zināms, tad ogas vīna darīšanai izmanto Kristaps Rasims,” priecājas mūziķis, apgalvojot, ka "cidonijas ir „veselības bumba” – tās satur apmēram četras reizes vairāk C vitamīna nekā āboli, kurus gan uzturā lietojam krietni biežāk."

foto: no privātā arhīva