foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Skrastiņš miris no retas slimības. Atraitne Rita Trence: "Viņa aiziešana bija smaga"
Rita Trence un Imants Skrastiņš kādā pasākumā 2015.gadā.
Slavenības
2019. gada 17. septembris, 21:10

Skrastiņš miris no retas slimības. Atraitne Rita Trence: "Viņa aiziešana bija smaga"

Jauns.lv

Dziedošais aktieris Imants Skrastiņš 78 gadu vecumā miris ne ar onkoloģiju saistītu slimību, bet kādas retākas slimības izraisītām komplikācijām, vēsta atsevišķi Latvijas mediji. Aktieris pēdējās trīs savas dzīves nedēļas pavadījis reanimācijā šīs slimības izraisītu komplikāciju dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tuvinieki, kolēģi un draugi atvadās no aktiera un dziedātāja Imanta Skrastiņa

Sestdien, 14. septembrī Rīgas Meža kapličā notika atvadīšanās no aktiera un dziedātāja Imanta Skrastiņa.

gallery icon
176

Imanta brālis Guntis Skrastiņš žurnālam "Kas Jauns" atklāja, ka pēdējās trīs nedēļas Imantam bijušas ļoti smagas – viņš jau atradās reanimācijā. Skrastiņš nomira Stradiņa slimnīcā, kur bijis vistuvāko cilvēku apčubināts. Viņu pēdējā gaitā pavadīja pagājušajā sestdienā Meža kapu kapličā.

Rita Trence par abu mīlestību

Mūža nogalē leģendārais aktieris bija mīlēts un apčubināts, un par to parūpējās viņa uzticamā un dievinātā dzīvesbiedre – kādreizējā dziedātāja Rita Trence. Pirms diviem gadiem intervijā žurnālam "Kas Jauns" Rita atklāja, ka pašreizējā dzīves posmā savā dzīvoklītī Krišjāņa Valdemāra ielā abi “dzīvo viens otram”. Tiekoties neilgi pēc savas 61. dzimšanas dienas, Skrastiņa kundzeatklāja, ka jubileju atzīmējuši mājās, divatā ar Imantu, kurš Ritu sveicis, pasniegdams konvertiņu ar naudu, sakot: „Nopērc, manu zelta zivtiņ, ko vēlies!” Jau gadiem dzimšanas dienas – 12. jūnija rītā Imants Ritai pasniedza lielu bļodu ar Latvijas zemenēm. 

„Ar vīru dzīvojam viens otram. Viens otru lutinām, un mums ir labi kopā. Mēs regulāri braucam pie Imanta brāļa Gunta Skrastiņa uz laukiem Alūksnes pusē. Agrāk tur verandu bijām pārtaisījuši par estrādi un tuviniekiem un ciemos sabraukušajiem draugiem sniedzām koncertus,”par jauko kopābūšanu stāstīja Rita Trence. Dziedātāja arī atzina, ka viņas un Imanta ikdienu krāšņo nevis grandiozi jūtu apliecinājumi ar dāvanām un pārsteigumiem, bet gan mazi, mīļi nieki, kā arī gandarījums par neizmērojamo sapratni. „Kad tik ilgi nodzīvo kopā, nav daudz jārunā. Jūs vienkārši ejat un jūtat viens otru. Reizēm ir tā, ka Imants pat nepagūst pateikt, bet es jau atbildu: „Jā, jā, tūlīt būs!” Esam viens otru izgrauzuši līdz kaulam. Un ne tikai dzimšanas dienās viens otru iepriecinām. Būtiski ir arī ikdienas mīļie sīkumi. Imantam reizēm patīk atstāt mazas zīmītes zem spilvena. Arī viņš gaida, kad, piemēram, pirms došanās ceļojumos atstāšu kādu mīļu vārdu uz papīriņa. Reizēm no rītiem Imants mani palutina ar kafiju gultā, bet, tā kā es esmu agrais putns, bet Imants – vēlais, kam patīk ilgāk no rītiem pagulēt, visbiežāk kafiju tomēr pagatavoju sev pati,” sirsnīgi bilda Rita.

Imants Skrastiņš (1941-2019)

gallery icon
25