foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Solvita Āboltiņa skumst, ka jādzīvo šķirti no vīra: "Viegli tas nav..."
Solvita Āboltiņa.
Slavenības
2019. gada 19. augusts, 06:29

Solvita Āboltiņa skumst, ka jādzīvo šķirti no vīra: "Viegli tas nav..."

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreizējā politiķe Solvita Āboltiņa, kas tagad ir Latvijas vēstniece Itālijā, atvaļinājumu nupat baudīja dzimtenē – kopā ar vīru Jāni Āboltiņu.

Kādreizējā Saeimas priekšsēdētāja Āboltiņa, beigusi politiķes gaitas, pērn augustā pārcēlās uz dzīvi Romā, kur strādā par Latvijas vēstnieci Itālijā. Turp viņa devusies kopā ar meitu, kura mācās starptautiskajā skolā, taču vīrs ar dēlu palikuši Latvijā.

Kā žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi Āboltiņa, viņa ar dzīvi svešumā esot apradusi: „Roma ir ļoti liela un ļoti haotiska pilsēta. Protams, tā ir liela laime dzīvot un strādāt tādā valstī kā Itālija, kas ir viena no Eiropas Savienības dibinātājām. Dzīvot tādā pilsētā kā Roma, kur ir tik daudz vēstures, kultūras un arhitektūras, un visa kā cita, ko vien var iedomāties... Neesmu gan vēl paspējusi izstaigāt visus vēstures objektus. Pat rīdzinieks, Rīgā dzīvojot, vēl nav aplūkojis visas vēsturiskās vietas, kur tad nu es Romu!” smej viņa.

Solvita Āboltiņa dzīvē un uz politiskās skatuves

Solvita Āboltiņa dzīvē un uz politiskās skatuves

gallery icon
152

Vēstniece arī uzsver – ir ļoti apmierināta ar darbu šajā amatā un kā lielāko ieguvumu min to, ka pēc politiskajām batālijām Latvijā tur beidzot „ieguvusi dvēseles mieru”.

Taču lielākās skumjas Solvitai sagādā šķirtība no vīra Jāņa Āboltiņa, kura ikdiena paiet Latvijā. „Sazināmies katru vakaru, pārsvarā ar "WhatsApp" starpniecību. Vīrs arī iespēju robežās brauc pie manis uz Romu – „ķer” lētās aviobiļetes un lido, cik nu bieži iespējams,” saka bijusī politiķe. Taujāta, kā pavada atvaļinājumu, esot Latvijā, Āboltiņa uzsver – tas viennozīmīgi ir ar ģimeni kopā pavadīts laiks.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis un Solvita Āboltiņi.