foto: Juris Rozenbergs
Psihoterapeits Viesturs Rudzītis ticis pie jaunas aizraušanās
Viesturs Rudzītis.
Slavenības
2019. gada 4. jūlijs, 06:17

Psihoterapeits Viesturs Rudzītis ticis pie jaunas aizraušanās

Žurnāls "Kas Jauns"

Psihoterapeits Viesturs Rudzītis ticis pie „jauniem mājdzīvniekiem” – viņš šopavasar nopircis trīs bišu saimes, ko sarūpējis saviem mazbērniem.

„Šopavasar nopirku bites, trīs saimes. Manuprāt, ideāls mājdzīvnieks, teorētiski bišu saime ir nemirstīga, kaut arī katra bitīte tāda, protams, nav,” sociālās saziņas tīklā "Facebook" ierakstījis Rudzīti, norādot: „Katram mazbērnam gribu pa saimei – Luīzei, Jēkabam un Annai jau ir. Jetei un Hermanim būs šovasar. Trim jaunākajiem sarūpēsim nākamvasar. Bet dzims jau vēl, un tad atkal būs jaunas rūpes un jauni prieki.”

„Man bites ir arī stāsts par maniem vectēviem, sevišķi mātes tēvu,” atklāj psihoterapeits. „Pirms vairāk nekā 45 gadiem viņš man mācīja, kā ar tām apieties. Braucām ar velosipēdiem vai autobusu uz viņa dravu, kur nu katru reizi tā bija novietota, līdzi ņēmām sviestmaizes un pudeli alus, arī man tika kāda mute. Bet galvenais – tā saiknes ar kaut ko izsenu un aizvēsturisku sajūta, kad redzi, kā viņas skrien pa skreju vai kā kustas no stropa izceltā rāmītī.”

Nu šo pašu sajūtu Viesturs vēlas sarūpēt saviem mazbērniem: „Pirms dažām dienām izsviedām pirmo medu, klāt bija arī visi mani mazbērni un bērni, kārtīga ballīte. Viņos visos jūtams tas „oho”, ko dod saskarsme ar bitēm. Varbūt kādam no viņiem pēc 45 gadiem arī būs bites, un viņš sarīkos medus sviešanas ballīti saviem mazbērniem.”

Citas interesantākās ziņas, notikumus un intervijas lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!