foto: Publicitātes foto
Grupas "Rock’n’Berries" jaunais albums – mainīta muzikālā identitāte un spilgts emociju atspoguļojums
Mūzika
2019. gada 25. jūnijs, 11:43

Grupas "Rock’n’Berries" jaunais albums – mainīta muzikālā identitāte un spilgts emociju atspoguļojums

Jauns.lv

Mūzikas grupa "Rock’n’Berries" jau šo ceturtdien, 27. jūnijā, klausītāju vērtējumam nodos savu otro studijas albumu “Stāsti”, kura pamatideja radās pagājušā gada pavasarī, kad grupa bija devusies ārpus pilsētas, lai klusumā un mierā nodotos radošajiem procesiem.

Atšķirībā no pirmā grupas studijas albuma “Smoothie Call”, šis albums ir ieturēts mini formātā, ietverot piecas, ļoti personiskas kompozīcijas latviešu valodā, kuru radīšanā iesaistīti visi grupas dalībnieki. “Šis albums ir citādāks. Ir mainījusies pieeja darba procesam, kvalitātei, nerunājot nemaz par pašu muzikālo materiālu,” stāsta grupas pieredzējušākais dalībnieks Arnolds Jass.

“Mēs gribējām, lai šis albums ir daudz personiskāks. Tas ir ļoti spilgts mūsu pagātnē piedzīvoto emociju atspoguļojums, kas patiesībā mainījis arī mūsu muzikālo identitāti, ” norāda grupas solists Oskars Millers. Ieskats grupas radošajā nometnē.

Līdz šim klajā laists albuma vēstnesis – dziesma “Tuvumā”, kas veiksmīgi iekļuvusi ne tikai radio staciju dziesmu rotācijās, bet ieņem arī labas vietas Radio SWH un LR2 Muzikālā Banka topos. Tāpat dziesmai radīta arī videoversija, kuras filmēšana norisinājās šī gada maija sākumā Liepājas pusē. Pirmo reizi grupas vēsturē videoklipa tapšanā tika iesaistīti arī citi dalībnieki, neskaitot pašus grupas puišus.

“Šoreiz gribējām ko citādāku. Sapīt pagātni ar tagadni. Tāpēc meklējām pēc palīgspēkiem, lai varētu atainot stāstu varoņus bērnībā. Tā bija lieliska pieredze,” norāda grupas basģitārists Jānis Narbuts. Stāsta varoņus bērnībā attēlojuši Dominiks Cebris, Marks Strazds, Gints Finks un Tīna Vasermane. Dziesmas videoversija tapusi sadarbībā ar režisoru Jāni Štālu un skatāma šeit.

Īpaši padomāts arī par albuma dizainu, kas ticis veidots kopā ar grafisko dizaineri Lindu Rutuli. ''Veidojot albuma dizaina koptēlu, domāju par to tuvumu, kurā puiši ir gatavi dalīties ar citiem. Ne velti viņi ir grupa - mūzikā viņu tuvums ir vislielākais! Apvienojoties visiem grupas dalībniekiem, veidojas viens veselums, tomēr katrs no viņiem šim veselumam dod savu pievienoto vērtību. Albums “Stāsti” apvieno “dzīvas” dziesmas. Dziesmas ar dvēseli. Katra ar savu stāstu. Tuvumā būt ir jāprot, un "Rock’n’Berries" caur mūziku to viennozīmīgi spēj!" norāda Linda. 

"Rock’n’Berries" mini albuma prezentācija plānota 27.jūnijā plkst.13:30 vasaras terasē Doma Dārzs, Doma laukumā. Grupas sastāvu veido Oskars Millers, Jānis Narbuts, Mārtiņš Sliede, Arnolds Jass, Kaspars Pļavnieks.