foto: Publicitātes
Pēc krietna pārtraukuma beidzot jauns albums pašmāju kantri grandiem “Lauku muzikanti”
Mūzika
2019. gada 12. jūnijs, 14:20

Pēc krietna pārtraukuma beidzot jauns albums pašmāju kantri grandiem “Lauku muzikanti”

Jauns.lv

Tautā iemīļotā grupa “Lauku muzikanti” pēc ilgāka pārtraukuma klajā laidusi jaunu ierakstu - savu desmito dziesmu albumu “Soli pa solim”.

Par godu šim notikumam 9. oktobrī Rīgā, VEF Kultūras pilī notiks arī grupas jubilejas tūres koncerts. Koncertā būs iespējams dzirdēt arī Paulu Ķieti, kādreizējo grupas “Putnu balle” dziedātāju, kura savulaik kopā ar savu tēti Normundu Ķieti un “Lauku muzikantiem” ir iedziedājusi vairākas tautā iemīļotas dziesmas. Pēc mūzikas studijām Lielbritānijā Paula palikusi tur uz dzīvi, muzicē tur kopā ar savu grupu un strādā kā vokālais un vijoles pedagogs.

“Lauku muzikantu” jaunais albums “Soli pa solim” rakstīts kopš 2007. gada, un jau vairākas tā dziesmas guvušas klausītāju atzinību. Visām 12 dziesmām mūzikas autors ir grupas dziedātājs Normunds Ķietis, un dažām no tām viņš arī vārdu autors. Pārējām dziesmām teksti tapuši sadarbībā ar Guntaru Raču un Edgaru Gertneru.

Klausītāji jau, iespējams, dzirdējuši tādas balādes kā “Pirmoreiz” un “Vēl reiz pie tevis”, temperamentīgās dziesmas “Dziesmiņa par minisvārkiem”, “Viens pats mājās”, “Nemodini mani”, gan arī romantiski nostaļģiskās dziesmas “Mana dzīve” un “Meitene ar zilām acīm”. Saglabājot tradicinālo “Lauku muzikantu” rokrakstu, kuru iemīļojuši grupas fani un šlāgermūzikas cienītāji, albumā iekļautās dziesmas ir melodiskas un skanīgas, tajās vokālista balss sadziedas ar akordeona spēli.

Grupas sastāvs nav mainījies jau pēdējos 20 gadus – akordeoniste Inita Āboliņa, ģitārists Artis Dauksts, basa ģitārists Uģis Zvejnieks, bundzinieks Valters Līcis, solists un dziesmu autors Normunds Ķietis.