foto: Reddit.com
Četras govis Montānā mēnesi dzīvojušas kādā jaunbūvē, kārtīgi to sašmucējot
Trakā pasaule
2019. gada 6. jūnijs, 10:26

Četras govis Montānā mēnesi dzīvojušas kādā jaunbūvē, kārtīgi to sašmucējot

Jauns.lv

Kāds vīrietis, kura ģimene no ASV Vašingtonas štata beidzot bija gatava ievākties savā jaunuzceltajā lauku nomales mājā Montānā, piedzīvoja pārsteigumu, kad, ienākot pa namdurvīm, visapkārt ieraudzīja mēslu kaudzes un četras vaininieces - govis.

Atverot jaunuzceltās mājas durvis, viņa acu priekšā pavēries šokējošs skats, kas piedevām izraisīja spēcīgu smaku - visa nesen ieklātā grīda un sienas bija nošmucētas ar govju izkārnījumiem. Vīrietis tikai vēlējies mājā novietot dīvānu, bet tā vietā piedzīvojis pamatīgu šoku.

Mirkli vēlāk pamanītas arī pašas vaininieces - govis, kuras, visticamāk, pieder netālu dzīvojošajam fermerim.

foto: Reddit.com

Nav skaidrs, kā govis tikušas mājā, bet ēkas saimnieki pieļauj, ka durvis atrāvis spēcīgais vējš, kas izcēlies spēcīgas aprīļa vētras laikā. Iespējams, durvis atgrūdušas pašas govis.

Ģimene, kura visu šo laiku dzīvojusi Vašingtonā, uzcēlusi lauku māju radinieces īpašumā. Ģimene domāja, ka sieviete laiku pa laikam īpašumu aprauga, bet izskatās, ka tā nav bijusi taisnība.

Zināms, ka kāds vietējais liellopu audzētājs pirms kāda laika policijā uzrakstījis iesniegumu par nozudušām govīm, turklāt viņš tās meklējis arī jaunbūves tuvumā. Tomēr, domādams, ka māja jau ir apdzīvota, viņš tajā iekšā nav skatījies.

Balstoties uz Montānas štatā valdošajiem likumiem, fermerim par savu govju nodarīto nekādas soda sankcijas netiks piemērotas. Montānā, kur govju skaits ir trīs reizes lielāks, nekā cilvēku, likums nosaka, ka saimniekam pašam ir jāatbild par savu īpašumu, to kārtīgi norobežojot. Šāds likums pieņemts, jo uzcelt sētu ap māju ir lētāk, nekā norobežot lielos ganāmpulkus.

Tēmas