foto: Publicitātes
"Paldies latiņam" autors Jorans svin "pāri trīsdesmit" un gatavo solo albumu
Mūzika
2019. gada 21. maijs, 11:25

"Paldies latiņam" autors Jorans svin "pāri trīsdesmit" un gatavo solo albumu

Jauns.lv

Mūziķis un dziedātājs Jorans Štainhauers publicējis savu jauno singlu “Pāri trīsdesmit”. Šī dziesma ir Jorana atskats uz dzīvi un atmiņas no viņa pirmā brauciena uz Latviju.

Jaunā kompozīcija skan jau labi atpazīstamajā dziedātāja sirsnīgajā stilā, tā ļauj ikvienam ieklausīties sevī - kas ir bijis un kas mūs sagaida priekšā. "Katram no mums reiz pienāk mirklis, kad aizdomājamies par vecumu un nereti šīs domas iet roku rokā ar satraukuma sajūtu. Šo dziesmu pilnīgi noteikti sev piemērīt var cilvēki visos vecumos, ne tikai tie, kuriem paliek 30," tā informē mākslinieka pārstāvji.

Dziesmas sākums un iedvesma meklējama ļoti pozitīvā notikumā - grupas “Prāta vētra” 30 gadu jubilejā. Pateicoties tieši šai grupai un viņu dalībai Eirovīzijā, Jorans pirmo reizi uzzināja par Latviju. Var pat teikt, ka tas bija sākums ceļam, kas atvedis mūziķi uz mūsu zemi. Tādēļ ir pilnīgi likumsakarīgi, ka dziesmas “Pāri trīsdesmit” pirmatskaņojums ir tieši šobrīd, Eirovīzijas laikā, kā arī sveicot grupu “Prāta vētra” viņu trīsdesmitajā dzimšanas dienā.

Dziesmas video, kurš arī tiek publicēts kopā ar dziesmu, tika filmēts pansionātā “Lauciene”, kur Jorans iepazinās ar vietējiem iedzīvotājiem un viņu ikdienu. Paņemot tēmu, par kuru nav tik viegli runāt, un ienesot tajā saujiņas humora un prieku, ir iespējams skatīties uz to ar jaunām acīm. Tieši tas ir tas, uz ko Jorans tiecas šajā video - likt smagai tēmai justies ne tik smagai, un atvērt to diskusijām.

Parasti Jorans cilvēkiem asociējas ar sirsnīgo dziesmu par Latiņu, dalību Eirovīzijā, koncertējot atraktīvajā grupā “Aarzemnieki”, kā savējais, vai arī tas vācietis, kurš runā latviski. Mazāk zināms fakts, ka beidzamos pāris gadus Jorans veltījis laiku brīvībai izpausties pašam, meklējot savu radošo ceļu muzikālajā pasaulē. Šis meklējumu ceļš bijis veiksmīgs un atvedis līdz viņa pirmajam solo albumam, kas tiks publicēts vēlak šajā gadā. Visas dziesmas tajā skanēs latviešu valodā, atspoguļojot Jorana piedzīvojumus, iespaidus un emocijas par viņa sirdij tuvo zemi - Latviju.

Vācu mācītāja dēls Jorans Šteinhauers ar grupu "Aarzemnieki"

gallery icon