foto: AP/Scanpix
Aktrise Džamīla Džamila jaunībā veikto abortu nosauc par labāko lēmumu savā dzīvē
Aktrise Džamīla Džamila.
2019. gada 14. maijs, 15:36

Aktrise Džamīla Džamila jaunībā veikto abortu nosauc par labāko lēmumu savā dzīvē

Jauns.lv

Ar atklātu paziņojumu savā "Twitter" kontā nākusi klajā britu aktrise un modele Džamīla Džamila (33). Sieviete atklājusi, ka agrā jaunībā veikusi abortu, un tas bijis "labākais lēmums viņas dzīvē".

Džamila paziņojumu publicējusi, protestējot pret ASV Džordžijas štatā jaunpieņemto likumu, kas aizliedz sievietēm veikt abortu uzreiz pēc tam, kad konstatēti embrija sirdspuksti. Bieži vien sirdspuksti saklausāmi jau 6. grūtniecības nedēļā. Džordžija kļuvusi par 4. štatu ASV, kas pieņēmis šādus nosacījumus.

"Jaunībā es veicu abortu un tas bija labākais lēmums manā dzīvē. Gan priekš manis, gan priekš bērna, kuru es nevēlējos, un kuram es nebiju gatava ne emocionāli, ne fiziski, ne finansiāli. Tik daudz bērnu nonāk bērnunamos. Tik daudz izpostītu dzīvju. Tik ļoti ļauni," vēsta aktrises ieraksts.

Džamila jaunpieņemto likumu nosaukusi par necilvēcīgu: "Tā ir demonstratīva naida izrādīšana pret sievietēm, necieņa pret mūsu tiesībām, ķermeni un garīgo veselību. Tā ir izvarošanas upuru sodīšana, piespiest viņas iznēsāt izvarotāja bērnu."

Džamīla Džamila „Zelta globusu” balvu vakarā

gallery icon

Džamila nav vienīgā sabiedrībā populārā persona, kura publiski vērsusies pret Džordžijas izmaiņām likumdošanā. Pagājušajā nedēļā sievietes kopīgam protestam aicināja pievienoties arī aktrise Alisa Milano.

"Mūsu reproduktīvās tiesības tiek dzēstas. Kamēr mums nav legālu tiesību pār savu ķermeni, mēs nevaram riskēt ar grūtniecību," paziņojusi aktrise, aicinot citas sievietes iesaistīties protestā un izvairīties no dzimumkontakta līdz likuma atcelšanai.

Seriāla "Amulets" aktrise Alisa Milano otrā bērna gaidībās

Seriāla „Amulets” aktrise Alisa Milano atzīst, ka zinājusi, ka viņai būs meita jau brīdī, kad viņu sākuši mocīt rīta nelabumi. ...

gallery icon