foto: REUTERS/SCANPIX
Sākušās "X faktora" ēras beigas: Saimons Kauels ieplānojis grandiozas pārmaiņas šova formātā
Lielbritānijas šova "X faktors" žūrijas loceklis, producents Saimons Kauels.
Slavenības
2019. gada 14. februāris, 16:29

Sākušās "X faktora" ēras beigas: Saimons Kauels ieplānojis grandiozas pārmaiņas šova formātā

Jauns.lv

Klīst runas, ka Lielbritānijas jauno izpildītāju konkurss "X faktors" vairs nekad nebūs tāds kā agrāk. Zemo reitingu dēļ pamatīgas pārmaiņas šovā ieplānojis pamanāmākais un striktākais žūrijas loceklis, britu mūzikas producents Saimons Kauels (59), ziņo britu medijs "The Daily Mail".

Lai piesaistītu skatītājus, Kauels šovam vēlētos piesaistīt sabiedrībā populārus cilvēkus. Producents šovā vēlas rast jaunas vēsmas, dziedāšanai piesaistot seriālu aktierus, ziņu korespondentus un komiķus.

Anonīmi avoti atklāj, ka ar šovu "ir cauri": "Ir pieņemts lēmums atcelt "X faktora" pašreizējo formātu. Tas ir jau simtprocentīgi apstiprināts. Šovam ir beigas, tagad tajā piedalīsies tikai slavenības. Skatītāji vairs nevarēs atklāt jaunus talantus. Ir beidzies vesels laikmets."

foto: Mirrorpix / Vida Press
Atskatot Saimonu Kauelu, "X faktora" žūriju 2017.gadā pārstāvējusi arī Šārona Osborna, Luiss Velšs un Nikola Šerzingere.

Jaunais formāts tiek salīdzināts ar pašlaik Lielbritānijā populāro dejošanas šovu, kurā dažādas sabiedrībā zināmas personas kopā ar profesionāliem dejotājiem apgūst prasmes, kuras pēcāk atrāda šova skatītājiem.

Par visā pasaulē populāro šovu izteicies arī televīzijas kanāla "ITV" vadītājs Kevins Laigo: "Šis šovs ir visvecākais no visiem pārraidītajiem šoviem. Reitingi laika gaitā ir krituši, bet tomēr.. mūsu uzdevums ir šovu saglabāt mūsdienīgu, labu, svaigu."

foto: Tuttle/Thames/Syco/REX/ Vida Press
Pērn žūrijā bijis Robijs Viljamss, Aida Viljamsa, Luiss Tomlinsons un Saimons Kauels.

Kopš talantu šova pirmsākumiem, "X faktors" Lielbritānijā slavas saulītē izcēlis vairākus nu jau populārus māksliniekus, tai skaitā Džeimsu Artūru, Leonu Luisu, puišu grupu "One Direction", Oliju Mursu un citus.

Grupa „One Direction”

gallery icon
28

2018.gadā šovs piedzīvoja strauju skatītāju auditorijas skaita kritumu. Ja 2017.gadā "X faktoru" vēroja ap 6,2 miljoni skatītāju, tad pērn skatītāju skaits krities par aptuveni pusmiljonu. Neskatoties uz to, "X faktors" joprojām bijis skatītākais svētdienas šovs Lielbritānijā.