foto: Facebook
Bēdīgi slaveno Rīgas alfonsu Ronaldu Alpi policija tur aizdomās par vērienīgu krāpšanu
Jaunais vīrietis daudz pozējis pie smalkiem auto.
Trakā pasaule
2019. gada 14. februāris, 05:28

Bēdīgi slaveno Rīgas alfonsu Ronaldu Alpi policija tur aizdomās par vērienīgu krāpšanu

Jauns.lv

Šonedēļ Valsts policija pavēstīja, ka aizdomās par 70 000 eiro izkrāpšanu no kādas Latvijā esošas komercbankas aizturēti trīs vīrieši. Portāla Jauns.lv rīcībā nonākusi informācija, ka viens no šiem vīriešiem ir Ronalds Alpe – bēdīgi slavens ar to, ka, būdams precēts, internetā lencis vairākas dāmas, to starpā arī sabiedrībā zināmas sievietes.

Pēc likumsargu sniegtās informācijas, šī gada 6. februārī Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki, veicot izmeklēšanas darbības, aizturēja trīs Latvijas valsts piederīgos - 1988.gadā dzimušu vīrieti un divus 1992.gadā dzimušus vīriešus. Personas aizturētas kriminālprocesa ietvaros, kas uzsākts pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Vīrieši tiek turēti aizdomās par krāpnieciskām darbībām, kas veiktas laika periodā no 2018.gada decembra līdz aizturēšanas brīdim, nolūkā izkrāpt 200 000 eiro no kādas Latvijā esošas komercbankas. Noziedzīgo darbību rezultātā, personas attiecīgajā laika periodā izkrāpa daļu no plānotās summas – 70 000 eiro, pēc kā tika aizturētas.

Šobrīd aizdomās turētajiem vīriešiem piemēroti drošības līdzekļi, kuri nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Portāla Jauns.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka viena no šīm trim personām ir Ronalds Alpe, kas pērn bēdīgi slavens kļuva ar to, ka internetā atklātībā nonāca viņa sarakste ar savulaik par seksīgo Lee dēvēto bijušo TV šovu dalībnieci Lieni Ušakovu, kas viņu atmaskoja „pēc pilnas programmas”. 

foto: Ekrānuzņēmums
Ronalds Alpe smaida no SIA "Royal Real Estate" interneta mājaslapas.

Liene publicēja stāstu par mīlnieku, kas viņai salauzis sirdi, un ieteica citām dāmām no šā donžuāna uzmanīties. Kā izrādījās, Ušakovu piekrāpis tieši Ronalds Alpe – citas kādreizējās TV šovu zvaigznes Montas Zukes vīrs un divu bērnu tēvs. Turklāt pēcāk par Alpes blēdībām klāstīja gan hokejista Kaspara Saulieša sieva Katrīne, gan dziedātāja Liene Greifāne.

Seksīgās Lī atmaskojumi

Liene Ušakova pērn novembrī sociālās saziņas tīklā Facebook publicēja saraksti ar precēto kavalieri, kas gan savu patieso identitāti tolaik slēpis. „Mīļās meitenes, man jums ieteikums – pirms iepazīstieties ar kādu, pajautājiet personu apliecinošu dokumentu, jo citādi var gadīties, ka jūsu jaunais sirdsāķītis nav tas, par ko uzdodas,” brīdināja Ušakova, kurai šķitis, ka viņa atradusi savas dzīves laimi. Jau tad Lienei mīļotais skaidrojis, ka viņa mīklainās pazušanas un neatbildēšana uz zvaniem saistītas ar „gadsimta darījumu, nemitīgiem lidojumiem un saspringto grafiku”.

Taču tad Ušakova atklājusi, ka viņas iecerētais gluži vienkārši... ir precējies. Ar pašmāju šovu zvaigzni Montu Zuki, kas laikojusi Lienes bildes, tāpēc Ušakova ielūkojusies viņas profilā, kur fotogrāfijās visā godībā pamanījusi gozējamies savu „neprecēto” kavalieri. Tā nu Ušakovai kļuvis skaidrs, ka mīļotais klaji melojis. Un uzzinājusi arī viņa īsto vārdu un uzvārdu.

„Gredzenu izmisīgi novelk katru reizi, kad dodas „medībās”, un beigās pilnai jautrībai, meitenes, jūs varat kļūt par krāpniecisku darbību upuri, jo, kā izrādās, šis cilvēks izkrāpj un veic naudas atmazgāšanas darījumus,” rakstīja Ušakova.

Viņas ierakstu gan ar uzmundrinājuma vārdiem, gan citiem bēdu un sašutuma stāstiem papildināja daudzas dāmas… Ar savu viedokli komentāru sadaļā dalījās arī citas sabiedrībā zināmas sievietes – basketbolista Kristapa Valtera tagadējā dzīvesbiedre Lāsma Jukone un hokejista Kaspara Saulieša sieva, kādreizējā skaistumkaraliene Katrīne Sauliete. Tā nu Ušakova pārliecinājās, ka savam iecerētajam nebūt nav vienīgā – viņasprāt, kavalieris šādi pavedinājis vai vismaz centies pavedināt simtiem sieviešu.

Lienei „iesaldē” bankas kontu

Par seksīgo Lee dēvētā dīdžejmeitene pēcāk internetā arī publicēja telefonsarunu ierakstu, kurās Alpe līdz asarām lūdzas Lienei izdzēst no interneta viņu diskreditējušo informāciju.

Taču Lienes raizes nebeidzās – kad šķita, ka viņas vienīgā problēma ir tikt pāri šai neveiksmīgajai attiecību pieredzei un cerēt, ka Alpe viņas nosūtītās „slēptākās seksuālās fantāzijas un dažādos seksa video” nenopludinās internetā, nāca vēsts par to, ka Ušakova vairs nedrīkst brīvi rīkoties ar saviem finanšu līdzekļiem.

Nupat Liene "Facebook" pasūdzējusies, ka viņai šobrīd ir „iesaldēts bankas konts”. „Esmu palikusi bez līdzekļiem, un banka pieprasa iesniegt no manis visus dokumentus par TAVIEM PĀRSKAITĪJUMIEM (naudas darījumiem) UZ MANU KONTU! Un atkal izrādās, ka es neesmu vienīgā, kurai „iesaldēts” bankas konts,” tā rakstīts Ušakovas Alpem sūtītajā īsziņā, ko Liene atrādījusi sociālajos tīklos. Tāpat Ušakova arī ierakstījusi, ka sveic Ronaldu ar bērna piedzimšanu, turklāt mazulis pasaulē nācis vēl kādai citai sievietei, ko Alpe aplidojis.

Liene, norūpējusies par savu finansiālo labklājību, silti iesaka Ronaldam „aiztipināt uz banku un nokārtot neskaidrības jebšu visu meiteņu sasāpējušos jautājumus, kas radušies tavu pārskaitījumu dēļ, lai mēs varētu mierīgi dzīvot tālāk”.

Ronalds nākot no itin godājamas ģimenes – viņa tēvs, piemēram, ir Daugavpils bīskaps Einārs Alpe. Vaicāts, vai dēlam tiešām radušās problēmas ar likumsargājošām iestādēm, cienīgtēvs gan bija itin lakonisks, atbildot vien: “Labāk esiet atturīgs no tā.”

Tirgoja Vaikules īpašumu

Par to, ka Ronalds Alpe tiešām varētu būt ne no tiem godīgākajiem planētas iedzīvotājiem, iespējams pārliecināties, ievadot viņa vārdu un uzvārdu Google meklētājā. Un uzreiz apskatei atveras portāli sudzibas.lv, navuzticibas.lv, kā arī vairāki forumi, kuros ļaudis sūrojas par negodīgo krāpnieku, vārdā Ronalds Alpe.

Turklāt pērn novembrī – jau pēc skandāla, kad Alpi „tīros ūdeņos” izvilka Ušakova, – parādījās ziņas, ka viņš tirgo estrādes zvaigznes Laimas Vaikules īpašumu Jūrmalā. Vaikule savu savrupnamu notirgot plānojusi jau sen un nu esot uzticējusi to darīt SIA "Royal Real Estate". Pēc firmas.lv pieejamās informācijas, šī SIA patiešām pieder Ronaldam Alpem.

Uzņēmums reģistrēts 2018. gada aprīlī, tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, nekādi citi finansiāli dati vēl pieejami nav. Alpe arī iepriekš nodarbojies ar uzņēmējdarbību – no 2010. gada janvāra līdz 2012. gada pavasarim bija Balvos reģistrētās SIA "12 varianti" valdes loceklis un vienīgais īpašnieks (firma nodarbojās ar mazumtirdzniecību nespecializētajos veikalos, 2012. gadā Alpe kļuva par tās likvidatoru, un divus gadus vēlāk uzņēmuma saimnieciskā darbība tika apturēta pavisam), bet 2015. gada jūlijā uz pusēm ar kādu Aiju Liepiņu nodibināja SIA "RA Properties". Uzņēmuma pamatkapitāls bija 100 eiro, nekādu finansiālu datu par tā darbību nav, un pērn maijā uzsākts SIA likvidācijas process.

foto: Ekrānuzņēmums

Arī Sauliete, arī Greifāne

Sakarā ar nekustamajiem īpašumiem saskarties ar Alpes aktivitātēm savulaik nācies arī hokejista Kaspara Saulieša sievai Katrīnei. Kad viņa pirms 12 gadiem strādājusi nekustamo īpašumu firmā, Alpe ar viņu sazinājies. “Viņš piezvanīja uz manu telefonu, gribēja apskatīt kaut kādu dzīvokli, parādīju, un tad zvana un saka, ka viņam ir zeme, kuru vēlas pārdot, aizbraucam apskatīt, ieradās toreiz ar puķi,” izbrīnīta bijusi Katrīne.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Katrīnei Saulietei ar blēdi bijusi darīšana pirms 12 gadiem.

“Pēc dienas zvana un saka, ka gribot izīrēt savu dzīvokli uz Ģertrūdes ielas, lai atnāku to nofotografēt. Es, kā kārtīgs darbinieks, ar savu fotoaparātu atnāku un safočēju visu. Un tagad smieklīgākā daļa - aizeju uz darbu, apstrādāju dzīvokļa bildes, un viņš zvana un saka - klau, Tu tikai neliec nekur tās bildes, negribu, lai vecāki redz, ka gribu izīrēt. Ja nu ir kāds, kas interesējas par dzīvokli centrā, tad vari piedāvāt. Zvans bija nākamajā dienā, zvana puisis un saka - meklēju uz īri centrā dzīvokli, kaut kur Ģertrūdes ielas rajonā. Uzreiz sapratu, ka kaut kas nav, bet nu piedāvāju,” turpina Sauliete, kas devusies uz tikšanos, satikusi Ronaldu, bet zvanītājs kā nenāk, tā nenāk. Alpe nu Saulieti aicinājis vien augšā, sak’ – ko nu uz ielas stāvēsim? Bet augšā Saulieti gaidījis pārsteigums – uzklāts galds, sveces un paša Alpes sagatavotas pusdienas. “Kad gāju prom, mēģināja pierunāt palikt, ka es viņam tik ļoti patīkot un tā tālāk, bet man viņš uzreiz likās maniakveidīgais.” Alpe Saulietei vēl turklāt arī pasniedzis paša uzrakstītu vēstuli, kurā paudis, kā jaunajā dāmā “samīlējies”. Esot mēģinājis pēc tam vēl ar Katrīni komunicēt, taču viņa bijusi kategoriski pret vēl vienu tikšanos.

Tāpat ar Alpi darīšana savulaik esot bijusi arī dziedātājai Lienei Greifānei – Ronalds esot “piečakarējis viņu un viņas mūziķus”. Pasūtījis koncertu, bet dažas stundas pirms pasākuma pavēstījis, ka tas jāpārceļ uz nākamo dienu. Bet pēc tam vairs nav atbildējis uz telefona zvaniem.

“Labāk turēties no šādiem pa gabalu,” tā "Facebook" ierakstījusi Greifāne, piebilstot: “Cilvēks ir pelnījis, lai par viņu tauta zina.”