Vitamīnu bagātība burkā – mājās gatavoti salāti ar marinādi
Foto: Jauns.lv
Garšīgi

Vitamīnu bagātība burkā - mājās gatavoti salāti ar marinādi

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Šie gurķu un dārzeņu salāti ar koriandru un ingveru būs lielisks papildinājums gan ikdienas, gan svētku galdam. Receptes lielākā vērtība – vienkāršums, spirgtums un iespēja izvēlēties starp maigu vai pikantāku garšas niansi. Šo un citus konservēšanas knifiņus meklē žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizdevumā "Marinēšana".

Vienkāršāks variants – pievienot maltu ingveru, savukārt spirgtākas garšas cienītāji var pamēģināt pievienot sakapātu vai sarīvētu svaigu ingveru. Ja nepatīk laistīšanās ar marinādi, salātus var arī pasterizēt.

1 kg gurķu
6–7 skābeni āboli
4 paprikas pākstis
4 lieli sīpoli
2–3 ēdk. koriandra sēklu
1–2 tējk. malta ingvera

Marinādei:

1 l ūdens
175 ml 9 % etiķa
3 ēdk. cukura
1 ēdk. sāls

Gatavošana

1. Gurķus sagriez šķēlītēs vai gabaliņos. Ābolus un papriku arī sagriez gabaliņos, sīpolus – ripiņās.

2. Visu ber lielā bļodā, pievieno koriandru un ingveru un rūpīgi samaisi. Atstāj, lai pusstundu ievelkas. Pildi burkās un viegli pieblīvē.

3. Uzvāri marinādi un verdošu pārlej salātiem. Atstāj aptuveni uz 20 minūtēm.

4. Tad marinādi nolej, vēlreiz uzvāri un atkal pārlej salātiem.

5. Burkas aizvāko un apgriez uz vāciņa.

Citus padomus lasi žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizlaidumā "Marinēšana", kas nopērkams labākajās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Lasi arī digitāli un abonē Zurnali.lv.