foto: Publicitātes
Dziedātājs Jānis Moisejs iemērc otu dvēselē un nopūšas
Mūzika
2019. gada 6. februāris, 15:25

Dziedātājs Jānis Moisejs iemērc otu dvēselē un nopūšas

Jauns.lv

Jaunu dziesmu - "Nopūta" - un tās teksta videoversiju prezentējis dziedātājs Jānis Moisejs.

“Runā, ka vispaliekošākie skaņdarbi rodas, kad mākslinieks otu iemērc savā dvēselē. Līdz šim brīdim tik dziļi otu dvēselē nebiju vēl mērcis. Mazliet kutelīga sajūta," saka Moisejs.

"Dziesma radās mirklī, kad bija daudz jautājumumu par Dieva gribu, cilvēka pasaules trauslumu un būšanu līdzās. Pēc šo jautājumu pārcilāšanas vēlreiz atskāršu, ka spēja būt līdzās, kaut arī pēc savas uzbūves tik vienkārša, savā būtībā ir vislielākais un dārgākais, ko otram varam sniegt," sapratis dziedātājs.

"Ceru, ka līdzīgi kā man, arī kādam klausītājam dziesma palīdzēs pateikt, ka viņš ir tepat rokas sniedziena, zvana vai sauciena attālumā, kad tas otram vien ir nepieciešams. It sevišķi mirkļos, kad vārdos to izteikt var būt par grūtu.”

Jānis Moisejs savas skatuves pieredzes laikā piedzīvojis daudz panākumu un pierādījis sevi kā veiksmīgu dziedātāju un dziesmu autoru. Saņēmis zelta disku par Paula un Rača disku "Pasaule ir skaista", veiksmīgi vadījis "Latvijas Zelta talanti" nacionālo televīzijas talantu šovu. Pats arī ir piedalījies vairākos aizraujošos projektos un šovos, kā piemēram LNT "Zvaigžņu lietus 2". Dziedātājs saņēmis Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balvu par veiksmīgāko šlāgerdziesmu, uzstājoties kopā ar Lieni Šomasi un izpildot dziesmu "Neskaties pulkstenī".

Moiseja ballītes viesi

gallery icon

Mūziķis ir izdevis solo albumu “Šķiršanās blūzs” un pats radījis tādus latviešu tautā iemīļotus hitus kā ”Sapņu taurenītis”, ar kuru iekļuvis Latvijas Sirdsdziesmu finālā,  “Uzbur laimi”, “Podziņa un diedziņš”, “Mīlēšu Tevi”, “Nothing Special”, “100 gramu sapņu”, “Ai, cik vienādi esam” un citas.

Papildus Šveicē iegūtajam maģistra grādam finanšu un banku zinībās mūziķis aizstāvējis bakalaura grādu tiesību zinātnē Rīgas Stradiņa universitātē, kur pašlaik turpina studijas maģistrantūrā, lai iegūtu jurista kvalifikāciju. Mūziķis pašlaik darbojas finanšu nozarē un vairāk kā piecus gadus bijis improvizācijas teātra aktieris.