foto: no privātā arhīva
Annija Putniņa ar mīļoto Seišelu salās apciemo milzu bruņurupučus
Slavenības
2019. gada 2. februāris, 08:11

Annija Putniņa ar mīļoto Seišelu salās apciemo milzu bruņurupučus

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja, mūziklu aktrise un TV šova "Izklausies redzēts" dalībniece Annija Putniņa kopā ar savu mīļoto vīrieti jahtu kapteini Askoldu Hermani no ziemas aizbēguši uz saulainajām Seišelu salām.

Seišelu salas ir viena no pasaulē gleznainākajām eksotiska atvaļinājuma baudīšanas vietām. Tur pabijusi arī dziedātāja Annija Putniņa, un, kā pati sacījusi žurnālam "Kas Jauns", turp ar mīļoto devusies, lai iegūtu enerģijas devu jaunajam, 2019. gadam.

„Mūsu ceļojums sākās ar iekārtošanos katamarānā, uz kura pavadījām nedēļu, burājot pa Indijas okeāna līčiem un izpētot Seišelas, kas sastāv no 115 dažāda lieluma salām,” stāsta Annija.

Viens no spilgtākajiem ceļojuma mirkļiem bijis iespēja klātienē sastapt milzu bruņurupučus, kādus nekur citur pasaulē nav iespējams redzēt.

"Mūsu pirmais pārbrauciens bija uz Curieuse salu, kurā atrodas dabas rezervāts ar bruņurupučiem, kas ir žurnālu galdiņa lielumā un dzīvo līdz 180 gadu vecumam. Tos īpaši pieskata, jo nekur citur pasaulē tādu nav. Kad tie izstiepj savus kaklus, šķiet, ka atgriezies dinozauru laikmets. Kaut arī tie nav bīstami, esot viņu tuvumā, sajūta nav omulīga,” atzīst Annija.

Brauciens bijis interesants arī ar to, ka lielāko daļu ceļojuma laika pāris nakšņojis uz ūdens – katamarānā. „Naktis pavadījām, ar katamarānu stāvot „uz enkura” kādā no pludmales līčiem. Tikai pēdējās divas ceļojuma dienas nakšņojām uz sauszemes, precīzāk – kalnos Mahe salā, tad arī vairāk varējām iepazīt vietējo iedzīvotāju ikdienas dzīvi,” tā Putniņa.